Κορωνοϊός Μεταλλάξεις: Τεκμηριωμένες περιπτώσεις συν-μόλυνσης με δύο παραλλαγές ανησυχίας του ιού SARS-CoV-2


Κορωνοϊός Μεταλλάξεις: Γυναίκα από το Βέλγιο πεθαίνει μετά από συν-μόλυνση από δύο στελέχη COVID-19. Η Anne Vankeerberghen πιστεύει ότι παρόμοιες συν-λοιμώξεις μπορεί να έχουν ήδη συμβεί. Ένας 90χρονος Βέλγος πέθανε μετά από ταυτόχρονες λοιμώξεις από δύο παραλλαγές COVID-19. Η μη εμβολιασμένη γυναίκα, η οποία δεν κατονομάστηκε, βρέθηκε θετική μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο OLV στο Aalst τον Μάρτιο, αφού μολύνθηκε πολλές φορές. Τα επίπεδα οξυγόνου της ήταν αρχικά καλά, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε γρήγορα. Πέθανε πέντε ημέρες αργότερα, ανέφερε η  Guardian. Μια αυτοψία αποκάλυψε ότι είχε μολυνθεί με τις παραλλαγές Alpha και Beta τη στιγμή του θανάτου της. “Αυτή είναι μία από τις πρώτες τεκμηριωμένες περιπτώσεις συν-μόλυνσης με δύο παραλλαγές ανησυχίας του ιού SARS-CoV-2 “, δήλωσε η Anne Vankeerberghen από το νοσοκομείο OLV.

“Και οι δύο αυτές παραλλαγές κυκλοφορούσαν στο Βέλγιο εκείνη την εποχή, οπότε είναι πιθανό ότι η κυρία συν-μολύνθηκε με διαφορετικούς ιούς από δύο διαφορετικά άτομα”

“Δυστυχώς δεν ξέρουμε πώς μολύνθηκε”, πρόσθεσε.

Η παραλλαγή Alpha εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το στέλεχος Beta εμφανίστηκε στη Νότια Αφρική.

Οι λοιμώξεις πιθανότατα προέρχονταν από διαφορετικά άτομα, ανέφερε το Bloomberg.

Οι ερευνητές στο νοσοκομείο δεν μπορούσαν να πουν εάν η συν-μόλυνση έπαιξε ρόλο στην ταχεία εξέλιξη της νόσησής της.

Τον Ιανουάριο του 2021, επιστήμονες στη Βραζιλία ανέφεραν ότι δύο άτομα είχαν μολυνθεί ταυτόχρονα με δύο διαφορετικά στελέχη του κορωνοϊού, αλλά έρευνα για αυτούς τους ασθενείς δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό, σύμφωνα με το Medical Express.

Η Vankeerberghen εικάζει ότι η έλλειψη δοκιμών για παραλλαγές έχει επιτρέψει την ανίχνευση παρόμοιων περιπτώσεων συν-μόλυνσης.

“Δεδομένου ότι συν-λοιμώξεις με παραλλαγές ανησυχίας μπορούν να εντοπιστούν μόνο με ανάλυση VOC θετικών δειγμάτων, θα ενθαρρύνουμε τους επιστήμονες να εκτελούν γρήγορη, εύκολη και φθηνή ανάλυση VOC από την PCR σε μεγάλο μέρος των θετικών δειγμάτων τους, και όχι μόνο ολόκληρη ακολουθία γονιδιώματος σε μικρό ποσοστό », είπε. «Ανεξάρτητα από την τεχνική που χρησιμοποιείται, η επιφυλακή για τις λοιμώξεις παραμένει κρίσιμη».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ