ΟΠΕΚΑ – Επίδομα Παιδιού: Κλείνει προσωρινά σήμερα η πλατφόρμα των αιτήσεων

Ανακοίνωση για την πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού εξέδωσε ο ΟΠΕΚΑ

Το προσωρινό κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Α 21 –Επιδόματος Παιδιού σήμερα, Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση το κλείσιμο θα γίνει της καταβολής της τρίτης δόσης του επιδόματος παιδιού.

Από τον ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζεται ότι η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποίηση αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα.

«Επομένως, σε περίπτωση που το εισόδημα του φορολογικού έτους 2020 είναι μικρότερο από εκείνο του 2019, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να αυξηθεί εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος. Αν όμως το εισόδημα του 2020 είναι υψηλότερο εκείνου του 2019, τότε εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να μειωθεί και να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι απαιτούμενοι συμψηφισμοί έως την εξόφληση της διαφοράς» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως διευκρινίζεται σε ορισμένες περιπτώσεις, η αίτηση απορρίπτεται –λόγω μεγάλης αύξησης του οικογενειακού εισοδήματος, έτσι το ήδη καταβληθέν από τον ΟΠΕΚΑ ποσό θεωρείται αχρεωστήτως καταβληθέν και επιστρέφεται.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Για την ακριβή ημερομηνία και ώρα για την επανέναρξη της επαναλειτουργίας της πλατφόρμας Α21 για το Επίδομα Παιδιού και την υποβολή νέων αιτήσεων θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ