Κύπρος: Μεγάλη φωτιά στην Πάχνα Λεμεσού


Σε κινητοποίηση βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία από πυρκαγιά που ξέσπασε, γύρω στις 10.00 το πρωί στην κοινότητα Πάχνας στην Λεμεσό. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή, το βόρειο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι ανεξέλεγκτο. «Επιχειρούν συνολικά 8 εναέρια μέσα και μεγάλος αριθμός επίγειων δυνάμεων από Π.Υ. και Τμήμα Δασών, Πολιτική ‘Αμυνα, Ταμείο Θήρας και Κοινοτικό Συμβούλιο Αυδήμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεττής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιχειρούν τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Λεμεσού και ένα από το Τμήμα Δασών.

Επιπλέον ενεργοποιήθηκαν τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, επιχειρούν τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας και δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών.

Επιχειρούν συνολικά 8 εναέρια μέσα και μεγάλος αριθμός επίγειων δυνάμεων από Π.Υ και Τμ.Δασών, Πολιτική Άμυνα, Ταμ. Θήρας και Κοιν. Συμβ. Αυδήμου.

Μιλώντας στο philenews o αντιπρόεδρος της κοινότητας Πάχνας Σπύρος Σπύρου, ανέφερε ότι η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη. “Ίσως να μη χρειαστεί να εκκενωθεί το χωριό. Γλίτωσαν κάποιες μεμονωμένες κατοικιές στην περιοχή. Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι καλή”

Ο κ. Σπύρου ανέφερε ότι ευτυχώς έσπευσαν άμεσα πυροσβεστικά οχήματα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ ερωτηθείς για το πως προκλήθηκε, σημείωσε ότι ξέσπασε σε περιοχή που δεν υπάρχουν καλώδια της ΑΗΚ. Είπε ακόμη πως είναι θέμα διερεύνησης της Αστυνομίας τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ