Sotheby’s: Πουλήθηκε σπάνιο διαμάντι 101 καρατίων: Η πιο ακριβή αγοραπωλησία με κρυπτονόμισμα


Ένα διαμάντι 101 καρατίων είναι πλέον επίσημα το πιο ακριβό κόσμημα που αγοράστηκε ποτέ με κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.

O σπάνιος πολύτιμος λίθος σε σχήμα αχλαδιού πουλήθηκε για 12,3 εκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, αφού ο οίκος ανακοίνωσε ότι δέχεται προσφορές σε bitcoin και ethereum, εκτός από τους παραδοσιακούς τρόπους πληρωμής.

Η Sotheby’s δεν αποκάλυψε ποιο κρυπτονόμισμα χρησιμοποιήθηκε για την πραγματοποίηση της αγοράς. Το διαμάντι, που ονομάστηκε “The Key 10138,” (κλειδί 10138) κατέληξε σε έναν «ανώνυμο ιδιωτικό συλλέκτη», σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Είναι ένα από τα μόλις 10 διαμάντια του μεγέθους και της ποιότητάς του που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε ανάλογη δημοπρασία.

Ο αντιπρόεδρος της Sotheby’s για τα κοσμήματα στην Ασία Wenhao Yu είπε ότι η πώληση προσέλκυσε «νέους πελάτες πέρα ​​από την παραδοσιακή ομάδα συλλεκτών», προσθέτοντας ότι οι αγορές κρυπτονομισμάτων έχουν να κάνουν με μια «ψηφιακά έξυπνη γενιά».

Η πολύτιμη πέτρα που πουλήθηκε είναι το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού που κυκλοφόρησε ποτέ στην αγορά, σύμφωνα με τον Sotheby’s.

Οι οίκοι δημοπρασιών δέχονται όλο και περισσότερο κρυπτονομίσματα για πληρωμή, με τον οίκο Phillips να προσφέρει ένα έργο του καλλιτέχνη του δρόμου Banksy τον περασμένο μήνα, με πληρωμή σε Ether ή Bitcoin.

Ο George Bak, σύμβουλος τέχνης με έδρα την Ελβετία και επιμελητής του Μουσείου Σύγχρονης Ψηφιακής Τέχνης, ο οποίος ειδικεύεται στις τεχνολογίες blockchain, επισήμανε ότι πολλά στελέχη οίκων δημοπρασιών έχουν εκπλαγεί από το μεγάλο ενδιαφέρον των συλλεκτών που διατίθενται να πληρώσουν με κρυπτονομίσματα.

«Πολλοί άνθρωποι πλούτισαν πολύ γρήγορα εκμεταλλευόμενοι την αστάθεια της αγοράς crypto τον τελευταίο χρόνο, οπότε έχουν διάθεση για δαπάνες», δήλωσε ο Bak.

«Αν θέλετε να είστε ανταγωνιστικοί στον κόσμο της τέχνης ως έμπορος τέχνης ή οίκος δημοπρασιών, πρέπει να επιτρέψετε στους συλλέκτες να πληρώνουν με κρυπτονομίσματα, προκειμένου να είστε πιο ελκυστικοί και καινοτόμοι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ