Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Δεν θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη να ρημάζει και να διχάζει την κοινωνία


Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή  επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη προκειμένου να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, δήλωσε πως είναι ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας από τους πολίτες να «δώσουν τη λύση» και να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, έστω και με μία ψήφο διαφορά, για να σχηματιστεί μία προοδευτική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε μία σφοδρότατη, εφ’ όλης της ύλης επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον για το σύνολο της διαχείρισης της πανδημίας, τον διχαστικό -όπως τον χαρακτήρισε- λόγο στη μάχη του εμβολιασμού, αλλά και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία. Πάντως, για να μην υπάρξουν παρερμηνείες των λεγομένων του, φρόντισε να στείλει σαφές μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.

«Σήμερα, από εδώ από τη Θεσσαλονίκη θέλω να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα: Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για να αφήνουμε τον κ. Μητσοτάκη να διχάζει και να ρημάζει την ελληνική κοινωνία. Φτάνει πια! Ως εδώ!», τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «απολαμβάνει ανέμελα σαββατοκύριακα με 13.000 νεκρούς».

Όπως είπε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Δεν μπορούμε να αφήσουμε, δεν πρέπει να αφήσουμε, και δεν θα αφήσουμε να συνεχίσουν να κάνουν το ψέμα, την καταστολή, και τη διαφθορά, κανονικότητα. Είναι καιρός να σπείρουμε το αύριο της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Καιρός για ασυμβίβαστο αγώνα, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη της αντίστασης και της δημοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΘεσσαλονίκηIntime News

Εμβόλιο

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι τρία είναι τα όπλα κατά της πανδημίας. Η ενίσχυση των δομών υγείας και ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας, η αξιοποίηση όλων των δυνατών έστω και πειραματικών φαρμακευτικών προγραμμάτων στο πεδίο της μάχης για τους βαριά νοσούντες και το εμβόλιο.

Κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι επιδεικτικά αγνοεί τα δύο πρώτα, έχοντας ποντάρει τα πάντα στο εμβόλιο. Σημείωσε ότι πρέπει να πείσεις τους πολίτες για την ανάγκη εμβολιασμού «όχι με το βούρδουλα, όχι με απειλές. Αλλά με λογική, με επιχειρήματα, με ηρεμία. Σε ζητήματα ζωής ή θανάτου, δεν χωρούν τιμωρίες για παραδειγματισμό», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστήριξε, είναι «νοσηρό φαινόμενο, να διχάζεις σε μια συνθήκη όπου το παν είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη. Είναι νοσηρό να μοιράζεις λεφτά σε «φιλικά» ΜΜΕ για να κάνουν καμπάνια όχι για το σωτήριο εμβόλιο, αλλά για τον σωτήρα πρωθυπουργό».

Αντί της πόλωσης και του διαχωρισμού ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τόνισε πως «για να νιώσει κάθε πολίτης από τον Έβρο ως την Κρήτη ότι απέναντι στον ιό δεν αναμετρώνται 11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες, αλλά μία, ενιαία συλλογική εθνική προσπάθεια. Υπό την ευθύνη μιας πολιτείας που έχει τον έλεγχο της κατάστασης, αλλά και το σχέδιο και τη βούληση να κάνει τα πάντα για να σωθούν ζωές και να μείνει όρθια η οικονομία μας. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν αποδεικνύεται απλώς ανίκανη να διαχειριστεί μια τόσο κρίσιμη συνθήκη αλλά και επικίνδυνη».

Οικονομία

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στη κυβέρνηση για τη διαχείριση της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας την «επικίνδυνη, γιατί βάζει ιδεοληψίες, συμφέροντα, κέρδη, πάνω από τις ζωές των ανθρώπων. Αλλά και επικίνδυνη γιατί βρήκε τη πανδημία ως ευκαιρία, σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες, για να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα τόσο βαθιά ταξικό και κοινωνικά άδικο, που μπροστά του θα ντρεπόταν ακόμα και η τρόικα».

Όπως τόνισε, «εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη:

  • Συντηρεί με κρατικό χρήμα ένα ολόκληρο σύστημα διαφθοράς με στρατούς κολλητών, ημέτερων και αυλοκολάκων. Με χρήματα στα ΜΜΕ, με απευθείας αναθέσεις και κρυφές συμβάσεις με πολυεθνικές.
  • Πετάει 25.000 νέες και νέους εκτός Πανεπιστημίων, για να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια.
  • Ξηλώνει την περιβαλλοντική νομοθεσία ακόμα και για περιοχές Natura για να κάνει business με μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων που τη στηρίζουν.
  • Ρευστοποιεί την περιουσία και τα σπίτια των ελληνικών οικογενειών για χάρη των funds και των τραπεζών, με το νέο πτωχευτικό.
  • Καταργεί το 8ωρο, νομιμοποιεί τις απλήρωτες υπερωρίες και τα σπαστά ωράρια, διαλύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

Στη συνέχεια, προειδοποίησε τους πολίτες πως έρχεται η μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή, την οποία θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, καθώς το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψήφισε η κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή, προβλέπει ότι στα επόμενα δύο χρόνια θα πάμε από έλλειμα 7% σε πλεόνασμα 2%. Δηλαδή μέσα σε 2 χρόνια 9 μονάδες προσαρμογή, που ισοδυναμεί με 16 δις ευρώ.

«Για να καλυφθεί ένα τέτοιο κενό, που το προβλέπουν οι ίδιοι, μας λένε ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα λιτότητας. Ποιον κοροϊδεύουν; Τι απεργάζονται στο παρασκήνιο; Θα επαναλάβουν τα ίδια με το 2009; Που αφήσανε μια χώρα λεηλατημένη και με άδεια ταμεία;», αναρωτήθηκε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκλογές

Με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών να βρίσκονται πάντα στο τραπέζι, ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά «ας το κάνει! Θα φάει τα μούτρα του. Αν νομίζει ότι θα καταφέρει να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό είναι βαθιά νυχτωμένος. Τον περιμένουμε κι εμείς και οι Έλληνες».

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε και τις βασικές πτυχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που θα τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση την επαύριο των εκλογών.

Επιγραμματικά είπε ότι η χώρα χρειάζεται

  • Ένα δίκαιο και βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο.
  • Ένα πλαίσιο ασφάλειας στην εργασία.
  • Ένα ισχυρό και ανθρώπινο κράτος.
  • Πράσινη μετάβαση με δικαιοσύνη.
  • Και τέλος Χρειαζόμαστε Ενίσχυση της Δημοκρατίας και των Θεσμών.

Προοδευτική διακυβέρνηση

Όσον αφορά το ερώτημα «ποιος θα τα κάνει όλα αυτά», ένα ερώτημα που όπως είπε δέχεται συχνά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ξανά για την ανάγκη σχηματισμού μίας προοδευτικής κυβέρνησης. «Στις επόμενες εκλογές λοιπόν, όποτε και αν αυτές γίνουν, η πρώτη προϋπόθεση για να πάει η Ελλάδα μπροστά είναι μία: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμα και με μία ψήφο διαφορά. Και την επόμενη μέρα η χώρα θα έχει μια νέα, ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση που θα σηκώσει τα μανίκια για να κλείσει τις πληγές και να βάλει μπροστά ένα σχέδιο συλλογικής ανάτασης των ανθρώπων αυτής της χώρας», ανέφερε με στόμφο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εμείς είμαστε εδώ, έτοιμοι. Αποφασισμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη. Πιο ώριμοι και πιο προσγειωμένοι. Γιατί μάθαμε και από τις επιτυχίες και από τα λάθη μας. Αλλά και με την εμπειρία της διακυβέρνησης, γνωρίζουμε και πως θα το κάνουμε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ