Δεν δέχθηκαν να κάνουν rapid test στην αποστολή της Γαλατάσαραι και μπήκαν στο αεροπλάνο για Τουρκία

Ολυμπιακός: Ο πρόεδρος της Γαλατασαράϊ Μπουράκ Ελμάς χαρακτήρισε πολιτικό το γεγονός

Στην Γαλατασαράι συνεχίζουν να τραβάνε το σκοινί και δίνουν πολιτική διάσταση στο γεγονός ότι δεν τους επετράπη η είσοδος, επειδή δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό.

Ο πρόεδρος της Γαλατά Μπουράκ Ελμάς με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο «A Spor» χαρακτήρισε πολιτικό το γεγονός κι αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό. «Μετά από αξιολόγηση της κατάστασης η διοίκηση του συλλόγου πήρε την απόφαση της άμεσης επιστροφής. Απαιτούμε μία δημόσια συγγνώμη από τις ελληνικές αρχές και τους επισήμους αξιωματούχους της χώρας για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό είναι ένα πολιτικό γεγονός. Ο Μπουράκ Έλμας μίλησε στον A Spor. Η πλευρά του Ολυμπιακού δήλωσε ότι βρίσκεται σε αμηχανία», ανέφερε ο Ελμάς.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι από τον Ολυμπιακό μετέφεραν στη διοίκηση της Γαλατασαράι ότι νιώθουν ντροπιασμένοι για το περιστατικό…

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Κασάπογλου, πήρε θέση για το περιστατικό.

«Ως αποτέλεσμα της στάσης που αντιμετωπίζει ο αθλητικός μας σύλλογος Γαλατάσαραϊ, μίλησα τηλεφωνικώς με τους προέδρους της ομάδας και εξέφρασα ότι είμαστε μαζί τους. Καταδικάζω έντονα αυτή την στάση που αντιμετωπίζει η Γαλατάσαραϊ» ανέφερε ο Κασάπογλου για τα όσα συνέβησαν στο «Ελ. Βενιζέλος».

Ενημέρωση-δήλωση Νίκου Χαρδαλιά αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την αποστολή της Galatasaray

Ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας.

Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Galatasaray εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β’ 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ