Σορμπέ Λεμόνι: Ο άφοβος πειρασμός με ελάχιστες θερμίδες και πολλαπλά οφέλη για την υγεία [vid]


Το Sorbet είναι στην ουσία παγωμένο νερό με αρωματικά, προερχόμενα κυρίως από χυμό ή πουρέ φρούτων. Για το σορμπέ λεμονιού, θα χρειαστείτε χυμό από λεμόνι επειδή δεν μπορείτε να φτιάξετε πουρέ από λεμόνι. Η διαδικασία παρασκευής του είναι αρκετά απλή: απλά πρέπει να βάλετε το χυμό λεμονιού να καταψυχθεί και ακριβώς πριν γίνει πάγος, είναι η ώρα να σερβίρετε με τη σέσουλα παγωτού.

Τα οφέλη του sorbet στην υγεία είναι αναλογικά της προσθήκης φρούτων που επιλέγετε. Όσον αφορά το σορμπέ λεμονιού, είναι η καλύτερη ιδέα να απολαύσετε όλα τα οφέλη του λεμονιού για την υγεία με τη μορφή ενός πεντανόστιμου επιδόρπιου.

  • Εξαιρετική πηγή βιταμίνης C

Το γεγονός ότι το λεμόνι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C δεν είναι πλέον μυστικό. Η βιταμίνη C είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη διατήρηση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Το σορμπέ λεμονιού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

  • Εναλλακτική επιλογή επιδόρπιου για όσους δεν είναι λάτρεις των γλυκών γεύσεων

Τα περισσότερα επιδόρπια είναι γλυκές λιχουδιές αλλά το σορμπέ λεμονιού είναι ένα από τα υγιή επιδόρπια, ειδικά στην περίπτωση που αποφύγετε να προσθέσετε ζάχαρη. Η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και η όξινη γεύση τουλεμονιού το καθιστούν μια ιδανική επιλογή για επιδόρπιο ειδικά αφού έχετε φάει ένα βαρύ δείπνο. Το σορμπέ λεμόνι θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει τη πεπτική διαδικασία.

  • Μια εξαιρετική επιλογή εάν είστε σε πρόγραμμα απώλειας βάρους

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να διαμαρτύρονται για την περιορισμένη επιλογή σε λιχουδιές κατά τη διάρκεια μιας διάιτας, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι τα επιδόρπια απαγορεύονται εντελώς σε αυτή τη φάση. Ωστόσο, το λεμόνι είναι ένα από τα φρούτα που βοηθούν την απώλεια βάρους. Μάλιστα, καθώς το ίδιο έχει ελάχιστες θερμίδες, όταν καταναλώνεται ως σορμπέ χωρίς την προσθήκη ζάχαρης είναι ένας άφοβος πειρασμός στον οποίον μπορείτε να υποκύπτετε όσο συχνά θέλετε.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ