Ινδία -Κορωνοϊός: Προβληματισμός για τους ειδικούς σχετικά με τα κρούσματα

Ωστόσο, οι μολύνσεις άρχισαν να μειώνονται το Σεπτέμβρη, και πλέον η χώρα αναφέρει περίπου 11.000 νέα κρούσματα την ημέρα, σε σύγκριση με το ανώτατο όριο των 100.000, αφήνοντας τους ειδικούς σε αμηχανία. Ειδικοί έχουν προτείνει πολλές πιθανές εξηγήσεις για την ξαφνική πτώση -που παρατηρήθηκε σχεδόν σε κάθε περιοχή- συμπεριλαμβανομένου του ότι ορισμένες περιοχές της χώρας μπορεί να έχουν φτάσει σε ανοσία της αγέλης ή ότι οι Ινδοί μπορεί να έχουν κάποια προϋπάρχουσα προστασία από τον ιό.

 

Η Ινδική κυβέρνηση έχει επίσης εν μέρει αποδώσει τη βουτιά σε περιπτώσεις που φορούν μάσκα, η οποία είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους στην Ινδία, με τις παραβιάσεις να επισύρουν μεγάλα πρόστιμα σε ορισμένες πόλεις. Ο προσδιορισμός του τι κρύβεται πίσω από την πτώση των μολύνσεων θα βοηθήσει τις αρχές να ελέγξουν τον ιό στη χώρα, η οποία έχει αναφέρει περίπου 11 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερους από 155.000 θανάτους. Περίπου 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους παγκοσμίως από την πρώτη στιγμή που ο ιός εντοπίστηκε στο Wuhan της Κίνας, τον Δεκέμβριο του 2019.

Η Ινδία, όπως και άλλες χώρες, θεωρείται ότι χάνει πολλές μολύνσεις στα επίσημα αρχεία της, και υπάρχουν ερωτήματα για το πώς καθορίζονται οι θάνατοι από ιούς. Ωστόσο, η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας έχει αμβλυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που δείχνει ότι η εξάπλωση επιβραδύνεται. Όταν καταγράφηκαν κρούσματα που ξεπέρασαν τα 9 εκατομμύρια το Νοέμβριο, τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι σχεδόν το 90% όλων των κλινών κρίσιμης φροντίδας με αναπνευστήρες στο Νέο Δελχί ήταν γεμάτα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here