Πέθανε ο γιος του Βασίλη Αυλωνίτη, Γιάννης


Άνθρωπος χαμηλών τόνων, μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με όλες τις αρετές του πολυαγαπημένου ηθοποιού.

Θλίψη σκορπά η είδηση πως ο μοναχογιός του φοβερού κωμικού ηθοποιού, Βασίλη Αυλωνίτη, Γιάννης έφυγε από τη ζωή στα 78 του έτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», ο γιος του μεγάλου ηθοποιού ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων και αγαπητός, ενώ τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με όλες τις αρετές του πολυαγαπημένου ηθοποιού. Μαζί με την αδερφή του Ελένη βρισκόταν συνεχώς στα γυρίσματα των ταινιών αλλά και στα παρασκήνια των θεάτρων, όπου έπαιζε ο πατέρας τους μαζί με τη Βασιλειάδου, τον Ρίζο, τον Φωτόπουλο, τον Σταυρίδη.

Οπως θυμούνται μάλιστα ηθοποιοί που έπαιζαν με τον Βασίλη Αυλωνίτη, ο ίδιος είχε πάντα στο πλευρό του τα παιδιά του, τα οποία λάτρευε. Ωστόσο τα πολλαπλά προβλήματα του 78χρονου Γιάννη Αυλωνίτη τον λύγισαν.

«Το τελευταίο διάστημα ο πατέρας μου ταλαιπωρήθηκε με την υγεία του, ωστόσο πάντα μιλούσε για τον πατέρα του και παππού μου και όσα έζησε μαζί του. Ήταν πολύ υπερήφανος άνθρωπος και έτσι θα τον θυμάμαι» λέει αποκλειστικά στην «Espresso» ο εγγονός του μεγάλου μας κωμικού, που πήρε και το όνομά του, Βασίλης Αυλωνίτης.

Η ζωή του Βασίλη Αυλωνίτη

Ο Βασίλης Αυλωνίτης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Θησείο την 1 Ιανουαρίου του 1904 και όταν ο πατέρας τους εγκατέλειψε την οικογένειά του, αναγκάστηκε να δουλέψει για να βοηθήσει την μητέρα του.

Το 1924 εμφανίστηκε επίσημα ως ηθοποιός στον θίασο της Ελένης Ζαφειρίου στην παράσταση «Ερωτικές γκάφες» ενώ συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους και το 1928, στράφηκε προς την επιθεώρηση, επικεφαλής δικού του θιάσου που τον είχε ονομάσει «Κρίνονα».

Συνολικά πρωταγωνίστησε ή εμφανίστηκε σε μικρότερους ρόλους σε 75 ταινίες, ενώ χαρακτηρίζονταν από το ταλέντο στους αυτοσχεδιασμούς και τις γκριμάτσες του.

Υπήρξε από τις αναγνωρίσιμες και αγαπητές φυσιογνωμίες του ελληνικού κινηματογράφου στις δεκαετίες του 1950 και του 1960 ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από τις ταινίες: Εισπρακτοράκι, Μια ζωή την έχουμε, Το αμαξάκι, Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο, Οι γαμπροί της Ευτυχίας κ.ά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ