Κικίλιας και Τσιόδρας στην Ιερά Σύνοδο – Τι θα ζητήσουν από τους Μητροπολίτες


Ο υπουργός Υγείας και ο επικεφαλής της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, θα ζητήσουν τη συνδρομή της εκκλησίας ώστε να πειστούν άπαντες για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας θα παραστούν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ενημερώσουν τους ιεράρχες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την ανάγκη του εμβολιασμού ενώ η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν ζητώντας και τη συνδρομή της Εκκλησίας σε αυτό τον σκοπό.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της πανδημίας και του εμβολιασμού είχε συζητηθεί στην τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου, στα τέλη Ιουνίου.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο τη συνδρομή της Εκκλησίας για τον εμβολιασμό των πολιτών, «ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα, να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία δικιά τους και των οικογενειών τους. Το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θέλω να σας ευχαριστήσω, θα το ζητήσω να το κάνετε μια φορά ακόμα».

Ο κ.κ. Ιερώνυμος, στην ίδια συνάντηση είχε αναφερθεί στην «απαραίτητη συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία και με την επιστήμη».

Ερώτημα παραμένει αν θα υπάρξει αναφορά και στην είσοδο των πιστών στους ναούς δεδομένων των ανακοινώσεων που έκανε χθες, Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη λειτουργία των αντίστοιχων χώρων σε εστίαση και διασκέδαση.

Στους κόλπους της ιεραρχίας υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει προτροπή για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων αλλά και φωνές που λένε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν αποκλεισμοί από τη στιγμή που εφαρμόζονται πιστά τα υπόλοιπα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Παράλληλα, δύσκολη εξίσωση αποτελεί για τους ιεράρχες και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το ζήτημα με τους λεγόμενους αρνητές κληρικούς του κορονοϊού. Ιεράρχες που τάσσονται υπέρ των εμβολίων ως μοναδικής «ασπίδας» από τον θανατηφόρο ιό, τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στη πρώτη γραμμή προσπαθώντας να τους πείσουν να εμβολιαστούν.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να εκδοθεί από τη ΔΙΣ και μια εγκύκλιος που θα καλεί όχι μόνο τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς που αρνούνται ή φοβούνται να εμβολιαστούν να το πράξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ