Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν προειδοποιούν την Άγκυρα να μη διατηρήσει στρατεύματα στη χώρα

Οι Ταλιμπάν προειδοποιούν την Άγκυρα κατά της παραμονής τούρκων στρατιωτών στο Αφγανιστάν, δηλώνουν πως δεν θέλουν μάχες μέσα στις πόλεις

Οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν σήμερα την Τουρκία να μην παραμείνουν τουρκικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από τη χώρα και κατήγγειλαν μια απόφαση «η οποία πρέπει να καταδικαστεί».

«Η απόφαση των τούρκων ηγετών δεν είναι συνετή, αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας μας και της εδαφικής μας ακεραιότητας», δηλώνουν οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή τους.

Πριν απο λίγες ημέρες η Τουρκία είχε προειδοποιήσει ότι τα στρατεύματά της θα διασφαλίσουν την ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ αφού ολοκληρωθεί η αποχώρηση των ξένων δυνάμεων, που είναι προγραμματισμένη για το τέλος Αυγούστου.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ένας υψηλόβαθμος ηγέτης των Ταλιμπάν δήλωσε σήμερα πως οι αντάρτες δεν θέλουν μάχες μέσα στις πόλεις, στις οποίες έχουν πλησιάσει πρόσφατα, και κάλεσαν τους πληθυσμούς τους να παραδοθούν για να αποφύγουν να υποστούν «ζημιές» οι πόλεις τους.

«Τώρα που οι μάχες από τα βουνά και τις ερήμους έφθασαν στις πύλες των πόλεων, οι μουτζαχεντίν δεν θέλουν μάχες μέσα στις πόλεις.

Είναι καλύτερα οι συμπατριώτες μας, οι λόγιοι και οι ουλεμάδες να χρησιμοποιήσουν όλους τους διαύλους για να έρθουν σε επαφή» μαζί μας ώστε «να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για να αποφευχθούν οι ζημιές στις πόλεις τους», δήλωσε σε ηχογραφημένο μήημά του ο Αμίρ Χαν Μουτάκι, πρώην υπουργός Ενημέρωσης και Πολιτισμού στο προηγούμενο καθεστώς των Ταλιμπάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ