Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Σέιχ Σου


Υπό έλεγχο κατόρθωσαν να θέσουν οι πυροσβέστες την φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, στο Σέιχ Σου.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν και την τελευταία εστία που έκαιγε στο δάσος του Σέιχ Σου.

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 66 πυροσβέστες με 22 οχήματα, ενώ από αέρος τρία καναντέρ και τρία ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συνέδραμε από αέρος και το ρωσικό θηρίο “Beriev”. Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν επί τόπου, ενώ αεροσκάφη συνεχίζουν να επιχειρούν από αέρος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Thestival, υπάλληλος του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά δεν είναι αποτέλεσμα εμπρηστικής ενέργειας βάσει του αρχικού σημείου από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

To ρωσικό «Beriev» στη φωτιά του Σέιχ Σου

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης συνέδραμε από αέρος και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200.

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 66 πυροσβέστες με 22 οχήματα, ενώ από αέρος τρία καναντέρ και τρία ελικόπτερα. Στο έργο της Πυροσβεστικής συνέδραμαν δυνάμεις του δήμου Θεσσαλονίκης και του δήμου Νεάπολης – Συκεών με εθελοντές και οχήματα.

H ρωσική κρατική εταιρεία Rostec (Ρωσικές Τεχνολογίες) ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την άφιξη στην Ελλάδα του ρωσικού αμφίβιου πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev-200 (Βe-200ChS) και την επικείμενη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών

Το σχετικό συμφωνητικό υπεγράφη στην Αθήνα μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ρωσικής εταιρείας PAO Ilyushin, με τη συνδρομή του Γραφείου Αθηνών της Rostec, ενώ οι σχετικές διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο μεταξύ του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Rostec, Βλαντίμιρ Αρτιακόφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ