Θεσσαλονίκη: Σε ύφεση η φωτιά στο Σέιχ Σου – Για προληπτικούς λόγους η εκκένωση του ξενοδοχείου


«Δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο» ανακοίνωσε πριν από λίγο η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στο δάσος του Σειχ Σου και λαχτάρισε όλη την Θεσσαλονίκη. Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική «βρίσκεται σε ύφεση».

Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν πάντως στο σημείο, όπου επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 22 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ «πετούν» και τρία αεροσκάφη, τύπου καναντέρ. Στο σημείο παραμένουν εθελοντές και άτομα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν κινδύνεψε το «Φιλίππειο», ούτε και ο γύρω χώρος

«Επειδή η φωτιά ξέσπασε γύρω στη μία το μεσημέρι, ήδη οι περισσότεροι πελάτες μας είχαν αναχωρήσει από το ξενοδοχείο», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ξενοδοχείου «Φιλίππειο», Λαμπρινή Κελεσίδου, προσθέτοντας ότι η εκκένωση της μονάδας έγινε στις 14.00 και «εκείνη την ώρα κατειλημμένο ήταν μόνο ένα δωμάτιο, ενώ στο ξενοδοχείο βρίσκονταν και 12 άτομα προσωπικό».

Όπως διευκρίνισε, «σύμφωνα με τις υποδείξεις της πολιτικής προστασίας και των σωμάτων ασφαλείας (αστυνομία και πυροσβεστική), φροντίσαμε με τη βοήθειά τους να εκκενώσουμε το ξενοδοχείο, κυρίως για προληπτικούς λόγους και βασικά για την προστασία των πελατών μας που δεν είχαν προλάβει να κάνει αποχωρήσουν, και των εργαζομένων μας».

Διαβεβαίωσε ότι τόσο το ίδιο το ξενοδοχείο, όσο και ο γύρω χώρος του δεν «απειλήθηκαν» από τη φωτιά και σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε αναμονή για να επιστρέψουμε στη μονάδα». Πρόσθεσε ότι αργότερα, το βράδυ, στο ξενοδοχείο αναμένονται περί τα 100 άτομα να αφιχθούν.

Πριν από λίγα λεπτά η Τροχαία Θεσσαλονίκης έδωσε στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της Περιφερειακής Οδού που είχαν κλείσει λόγω της πυρκαγιάς.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ