Στεγνός Οργασμός: Παράγοντες που προκαλούν στεγνό οργασμό


Ο όρος στεγνός ή ξηρός οργασμός περιγράφει την εμπειρία οργασμού η οποία είτε δεν συνοδεύεται από εκσπερμάτιση – απελευθέρωση σπέρματος διαμέσου του πεόυς – είτε συνοδεύεται από εκσπέρματιση λίγου όμως σπέρματος. Το σπέρμα είναι το παχύ, λευκό υγρό που φέρει και μεταφέρει τα σπερματοζωάρια.

Ο ξηρός οργασμός συνήθως δεν είναι επιβλαβής για την υγεία, αλλά μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα γονιμότητας. Με την πάροδο του χρόνου, πολλοί άνδρες λένε ότι ένας ξηρός οργασμός βιώνεται ως φυσιολογικός. Μάλιστα οι περισσότεροι άντρες αναφέρουν ότι αισθάνονται ευχαρίστηση όταν ολοκληρώνουν δια του στεγνού τρόπου.

Ένας ξηρός ή στεγνός οργασμός μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα χειρουργικής επέμβασης για την αφαίρεση του προστάτη και των γύρω λεμφαδένων (ριζική προστατεκτομή) ή μετά από χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση της ουροδόχου κύστης (κυστεκτομή). Μετά από οποιαδήποτε από αυτές τις διαδικασίες, δεν παράγετε πλέον σπέρμα. Επιπλέον, ο στεγνός οργασμός μπορεί να εμφανιστεί μετά από μερικές χειρουργικές επεμβάσεις όπως για παράδειγμα για τη θεραπεαία του καρκίνου των όρχεων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ξηρού ή στεγνού οργασμού, το σπέρμα παράγεται μεν αλλά πηγαίνει προς την ουροδόχο κύστη και δεν απελευθερώνεται δια του πέους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής κορύφωσης. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως παλίνδρομη εκσπερμάτιση και είναι συχνότερα συνέπεια ιατρικών διαδικασιών, ιδιαίτερα ορισμένων χειρουργικών επεμβάσεων του προστάτη. Ορισμένα φάρμακα και καταστάσεις υγείας μπορούν επίσης να προκαλέσουν την παλίνδρομη εκσπερμάτιση.

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε στεγνούς οργασμούς είναι η χημειοθεραπεία, κάποια νευρική βλάβη εξαιτίας σακχαρώδους διαβήτη, η πολλαπλή σκλήρυνση, φάρμακα όπως τα ψυχιατρικά, φάρμακα για την πίεση ή τον διογκωμένο προστάτη, τραύματα της σπονδυλικής στήλης και χαμηλή τεστοστερόνη.

Σημειώνεται ότι καθώς οι επαναλαμβανόμενοι οργασμοί καταναλώνουν όλο το φρέσκο ​​σπέρμα του σώματος, ως απότελεσμα είναι απολύτως φυσικολογικό μετά από αρκετούς οργασμούς να επέλθει ενδεχομένως ένας στεγνός ή ξηρός οργασμός. Έχετε στο νου σας ότι αυτό δεν αποτελεί συναγερμό και συνιστά μια συνθήκη που συνήθως βελτιώνεται μετά από λίγες ώρες ανάπαυσης.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ