Φωτιά τώρα: Διπλό πύρινο μέτωπο στο Βόλο [vid]


Σε συναγερμό έχει τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από τις δύο φωτιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην περιοχή του Βόλου. Στην άκρη της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου εντοπίστηκε το πρώτο μέτωπο, ενώ απέναντι από τη Χαλυβουργία προς Βελεστίνο η δεύτερη πυρκαγιά.

Η φωτιά στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. ξέσπασε απέναντι από το Συνεταιριστικό ΚΤΕΟ και καίει ξερά χόρτα και πουρνάρια, ενώ η δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε στον λόφο απέναντι της Χαλυβουργίας, πριν από το Βελεστίνο και καίει πουρνάρια κυρίως, ωστόσο οι φλόγες ήδη πέρασαν στην πίσω πλευρά του λόφου.

Στα δύο σημεία επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες, ενώ εναέρια μέσα από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου έχουν επίσης κινητοποιηθεί, όπως αεροσκάφη air tractor και ένα ελικόπτερο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ για αύριο 14/07

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ