Κορονοϊός: Συναγερμός στο Γηροκομείο Βόλου – Οκτώ νέα κρούσματα, στο Νοσοκομείο ένας ηλικιωμένος

Κορονοϊός: Δύο εργαζόμενες θετικές στον κορονοϊό εντοπίστηκαν στο Γηροκομείο Βόλου την περασμένη εβδομάδα, φέρνοντας στο προσκήνιο το θέμα των ανεμβολίαστων εργαζομένων σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Παύλος Πάνος από τους 55 εργαζόμενους έχουν εμβολιαστεί μόλις οι 18. Σήμερα, τα μοριακά τεστ στα οποία είχαν υποβληθεί εργαζόμενοι και ηλικιωμένοι έδειξαν ακόμη οκτώ θετικά κρούσματα, μεταξύ αυτών και τέσσερις ηλικιωμένους, με τον έναν να νοσηλεύεται ευτυχώς σε ήπια κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του το Γηροκομείο Βόλου τα αποτελέσματα από τα PCR tests έδειξαν οκτώ θετικά κρούσματα στον Covid – 19.

Τα τέσσερα θετικά σε εργαζόμενους, εκ των οποίων μια εργαζόμενη είχε νοσήσει και είχε κάνει την 1η δόση του εμβολίου , άλλη εργαζόμενη είχε νοσήσει και δεν είχε εμβολιαστεί και οι άλλες δυο ήταν ανεμβολίαστες. Οι θετικοί στον Covid – 19 εργαζόμενοι έχουν τεθεί εκτός εργασίας καθώς και οι στενές επαφές τους.

Οι τέσσερις ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι και με τις δυο δόσεις του εμβολίου, ένας εξ’ αυτών έχει μεταφερθεί στο Αχιλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με ήπια συμπτώματα, οι υπόλοιποι παραμένουν στο Γηροκομείο έχοντας απομονωθεί σε δωμάτια καραντίνας και τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Όπως σημειώνει η Διοίκηση ήδη έχουν ενημερωθεί και οι συγγενείς των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, βρίσκεται σε κλινική κορονοϊού και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Ωστόσο το προχωρημένο της ηλικίας του, οι συνοσηρότητες και το γεγονός ότι δεν ανέπτυξε ισχυρά αντισώματα από το εμβόλιο, τον οδήγησε στο Αχιλλοπούλειο για νοσηλεία.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι οι δομές που φιλοξενούν ηλικιωμένους θα πρέπει να είναι πλήρως οχυρωμένες από τον κορονοϊό.

Με πληροφορίες από magnesianews.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ