Κλέλια Ρένεση: Το μήνυμα κατά της πατριαρχίας – Η ομορφιά της γυμνότητας κι η γυναικεία αδελφοσύνη [pic]

Μήνυμα κατά της γυναικείας ανελευθερίας, αποκύημα της πατριαρχικής κουλτούρας και των ενσαρκώσεών της θέλησε να δώσει η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η ίδια επέλεξε να ανεβάσει μια φωτογραφία της, όπου γυμνή κρατά στην αγκαλιά της την μικρή κόρη της σε μια προσπάθειά της, όπως λέει, να τη μυήσει στις θεραπευτικές δυνάμεις της θάλασσας. Καμία μόνη, γράφει στο τέλος του μηνύματός της η ηθοποιός.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση:

«Πριν από 2 χρόνια ακριβώς, κρατούσα την 2 μηνών κόρη μου γυμνούλα, ακριβώς όπως τη γέννησα και όπως γεννήθηκα και εγώ. Την προετοίμαζα να μπει πρώτη φορά στην αγκαλιά της θάλασσας και να μάθει να θεραπεύεται απ’ αυτήν. Γυμνές κι οι δυο σε χορό με τα κύματα. Όπως στην κοιλιά της μάνας μας.

Όσα αίσχη και να γίνουν, όσο κι αν η πατριαρχική κοινωνία αρρωσταίνει τις κόρες μας, τόση και περισσότερη κόντρα θα υψώνουμε εμείς. Για τις αδελφές μας, τις κόρες μας, για τα θηλυκά όλου του κόσμου. Όχι ανόητε. Το σώμα μας δεν είναι το πεδίο βολής σου, ούτε τόπος εκτόνωσης σου, ούτε καν στη διάθεση σου.

Είμαστε αρχέγονα πανίσχυρα οντά μαγικά, με εντολές πανάρχαιες και γνώσεις μυστικές. Γεννάμε τη ζωή και τη θεριεύουμε, κρατάμε το σύμπαν στη θέση του, γεμίζουμε την πλάση με αγάπη και φροντίδα.

Αν σε ένα γυναικείο κορμί, εσύ βλέπεις μόνο το σκεύος ηδονής σου κι όχι το μεγαλείο του, είσαι ανάπηρος σε όλα τα τερέν, και τσάμπα σου δόθηκε το δωρώ της ηδονής.
Δεν θα φοβίσετε τις γυναίκες να πλάσουν τον κόσμο που ονειρεύτηκαν. Δεν θα μειώσετε ούτε πόντο το μεγαλείο μας και την αποστολή μας.

Είμαστε γυναίκες, είμαστε ελεύθερες, είμαστε οι μανάδες, οι γιαγιάδες και οι προγιαγιάδες σας κι οποίο τσογλάνι ασελγεί πάνω μας θα το φάει το μαύρο σκότος.
Καμιά μόνη, καμιά μόνη, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ».

Δείτε εδώ την ανάρτηση της ηθοποιού:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Klelia Renesi (@klelia_renesi)

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ