Ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει τη κυβέρνηση για τους διαχωρισμούς και ανησυχεί για την εξέλιξη της πανδημίας


Μεγάλη ανησυχία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς τα νούμερα θυμίζουν τη περίοδο του lockdown, επικρατεί στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται με σφοδρότητα στη κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας την υπεύθυνη για την άσχημη τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, ενώ απορρίπτει κάθε συζήτηση σχετικά με τον διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη.

Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, στην καρδιά του καλοκαιριού, έχει σημάνει συναγερμό στη Κουμουνδούρου. Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στο να κάνει για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες έκκληση προς τους πολίτες, ώστε να σπεύσουν να εμβολιαστούν, προκειμένου να προστατευτούν από αυτό το νέο και πολύ ισχυρό κύκλο της πανδημίας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, χρεώνουν στη κυβέρνηση την ευθύνη για το χάος που έχει δημιουργηθεί με την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στη κοινότητα. Τόσο για τη συνολική διαχείριση της κρίσης το προηγούμενο διάστημα, όσο και για το κλίμα εφησυχασμού που καλλιέργησε το προηγούμενο διάστημα, όταν και τα κρούσματα μειώθηκαν, την ώρα που η μετάλλαξη «Δέλτα» κάλπαζε σε ολόκληρο τον κόσμο και είχε ήδη εντοπιστεί και στη χώρα μας.

Όπως λένε από τη Κουμουνδούρου, το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να δώσει στους πολίτες, αλλά και τους υποψήφιους τουρίστες την εικόνα πως η Ελλάδα ξεμπέρδεψε με τη πανδημία, με αποτέλεσμα τα μέτρα να χαλαρώσουν υπερβολικά και να έχουμε σήμερα 3.100 περίπου, κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, θεωρούν ότι και η κάμψη που παρατηρείται στους εμβολιασμούς οφείλεται στις κυβερνητικές επιλογές, καθώς υποστηρίζουν ότι αντί να κάνει μία πολύμηνη και συντονισμένη καμπάνια για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, προτίμησε να μοιράσει χρήματα δεξιά και αριστερά, με σκοπό να προβάλλουν τα Μέσα Ενημέρωσης το πόσο σπουδαίος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έτσι, φτάσαμε στο σημείο ο εμβολιασμός και τα ο διαχωρισμός των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη, να αποτελεί το βασικό σημείο της πολιτικής αντιπαράθεσης σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει ως «ανοησίες» τις κατηγορίες που εξαπολύει εναντίον του η κυβέρνηση για «φλερτ» με τους «αντιεμβολιαστές», με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «σαμποτέρ» της δημόσιας Υγείας.

Επίσης, καταλογίζει στον πρωθυπουργό πως για να επιβιώσει ο ίδιος πολιτικά, χρησιμοποιεί διχαστικό λόγο. «Απευθύνω όμως έκκληση και στην κυβέρνηση να μην επιμείνει στο διχαστικό λόγο, στον κοινωνικό διαχωρισμό και στη γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Θα προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Η λογική του διαχωρισμού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, η λογική των προνομίων και των διώξεων, είναι ό,τι χειρότερο σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης», τόνισε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ