Αυστραλία Κίνα: Σχεδιασμός νέων κέντρων καραντίνας έναντι ξενοδοχείων


Αυστραλία Νέα Ζηλανδία: Νέες παραλλαγές κορωνοϊού θεωρούνται υπερβολικά μεταδοτικές για καραντίνες σε ξενοδοχεία. Η Αυστραλία και η Κίνα σχεδιάζουν ειδικά σχεδιασμένα κέντρα καραντίνας. Ο Hice λέει ότι τα κράτη πρέπει να διατηρήσουν τους περιορισμούς COVID εν μέσω της εξάπλωσης παραλλαγών Delta: «Η ελευθερία πρέπει να τηρηθεί». Στις αρχές Μαΐου, δύο άτομα σε καραντίνα σε παρακείμενα δωμάτια ξενοδοχείου στην Αυστραλιανή πόλη Αδελαΐδα άνοιξαν τις πόρτες τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο ένας από τον άλλο για να μαζέψουν γεύματα. Οι υγειονομικές αρχές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να ήταν αρκετό για να εξαπλωθεί ο ιός από έναν άνδρα σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου σε έναν άνδρα στο άλλο μέσω αερομεταφοράς.

Ο άνδρας που πιστεύεται ότι έχει μολυνθεί στο ξενοδοχείο ταξίδεψε στη Μελβούρνη, οδηγώντας σε ξέσπασμα και lockdown της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, λένε οι αρχές υγείας. Περιπτώσεις όπως αυτές και η εξάπλωση νέων μολυσματικών στελεχών κορωνοϊού ωθούν τους αξιωματούχους σε ορισμένες χώρες να επανεξετάσουν εάν τα ξενοδοχεία είναι το καλύτερο μέρος για την απομόνωση των ταξιδιωτών που επιστρέφουν, ακόμη και όταν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζυγίζουν τους ελαφρύτερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς καθώς αυξάνονται τα επίπεδα εμβολιασμού.

Η Αυστραλία και η Κίνα σχεδιάζουν νέα, ειδικά σχεδιασμένα κέντρα καραντίνας που λένε οι ειδικοί της δημόσιας υγείας θα είναι πιο αποτελεσματικά στο να σταματήσουν να διαρρέουν τον ιό. Άλλοι, όπως η Νέα Ζηλανδία, εξετάζουν παρόμοια βήματα.

Και οι τρεις χώρες έχουν χρησιμοποιήσει καραντίνες ξενοδοχείων, μεταξύ άλλων μέτρων ασφάλειας πανδημίας, για να διατηρήσουν τους αριθμούς των κρουσμάτων πολύ χαμηλότερους από εκείνους αλλού.

Ωστόσο, οι νέες παραλλαγές είναι τόσο μεταδοτικές που οι ειδικοί υγείας ανησυχούν τώρα ότι ο ιός θα μπορούσε να διαρρεύσει ευκολότερα και να απαιτήσει σκληρότερο lockdown για έλεγχο, ιδιαίτερα σε μέρη όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία όπου η διάθεση του εμβολίου ήταν σχετικά αργή.

Η Αυστραλία έχει εμβολιάσει πλήρως περίπου το 9% του πληθυσμού της και η Νέα Ζηλανδία περίπου το 10%, σύμφωνα με το Our World in Data, το οποίο δείχνει επίσης ότι περίπου το 16% του πληθυσμού της Κίνας εμβολιάστηκε πλήρως έως τις 10 Ιουνίου – αν και η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας αναφέρει ότι η χώρα έχει διαχειριστεί μισό δισεκατομμύριο δόσεις από τότε.

“O ιός θα κυκλοφορήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και οι νέες και εξαιρετικά μεταδοτικές παραλλαγές μπορεί να κάνουν την καραντίνα σε στιλ ξενοδοχείου δύσκολο να λειτουργήσει με ασφάλεια”, δήλωσε η Amanda Kvalsvig, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Otago, στο Ουέλλινγκτον στη Νέα Ζηλανδία. “Οι προκλήσεις της πρόληψης της μετάδοσης στο περιβάλλον του ξενοδοχείου έχουν θέσει τόσο το προσωπικό όσο και τους επισκέπτες σε κίνδυνο μόλυνσης.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ