Ιωάννινα: Χειροπέδες σε γυναίκα «εισπράκτορα» σπείρας που έκανε τηλεφωνικές απάτες με «χειρουργεία»


Στη σύλληψη μιας γυναίκας που ήταν ο «εισπράκτορας» σπείρας που έκανε τηλεφωνικές απάτες με δήθεν χειρουργεία προχώρησε η αστυνομία στα Ιωάννινα

Μια γυναίκα η οποία είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» σε σπείρα που έκανε τηλεφωνικές απάτες συνέλαβαν αστυνομικοί στα Ιωάννινα.

Η σπείρα επιχειρούσε να εξαπατήσει τα υποψήφια θύματά της με τη μέθοδο δήθεν ατυχήματος στενών συγγενικών προσώπων που είχαν άμεση ανάγκη χρημάτων για την εγχείρησή τους.

Χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι πως ισχυρίζονταν ότι υπήρχε άμεσος κίνδυνος ακρωτηριασμού αν δεν καταβάλλονταν τα χρήματα για την επιτυχημένη εγχείρηση.

Η αλλοδαπή γυναίκα συνελήφθη μόλις είχε παραλάβει από ανυποψίαστο πολίτη 12.200 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι περιπτώσεις που η σπείρα επιχείρησε να αποσπάσει χρήματα ανέρχονται στις 44 και το συνολικό προσδοκούμενο όφελος σε 516.000 ευρώ.

Σε βάρος της σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και απόπειρες απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Η έρευνα αποκάλυψε για τη σπείρα που αποτελείται από τουλάχιστον από τρία άτομα τα εξής:

  • Αρχηγός της οργάνωσης τυγχάνει αλλοδαπός, ο οποίος έχοντας το ρόλο του «γιατρού», πραγματοποιούσε από χώρα του εξωτερικού όπου βρίσκονταν τηλεφωνικές κλήσεις -κυρίως σε ηλικιωμένους- και επιχειρούσε να τους πείσει ότι συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως το παιδί τους) χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, λόγω σοβαρού ατυχήματος που είχε. Μάλιστα, προκειμένου να εντείνει την πίεσή του, ισχυρίζονταν ότι αν δε δοθούν άμεσα τα χρήματα για την επιτυχή έκβαση της εγχείρησης, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος ακρωτηριασμού μέλους του σώματος τού συγγενούς τους.
  • Αλλοδαπή, που βρίσκονταν μαζί με το αρχηγικό μέλος, είχε το ρόλο της «κόρης», εκλιπαρώντας το υποψήφιο θύμα, δήθεν πατέρα της, να παραδώσει άμεσα τα χρήματα για να μην ακρωτηριαστεί.
  • Η συλληφθείσα ήταν η «εισπράκτορας» της οργάνωσης, η οποία δρώντας υπό την καθοδήγηση του αρχηγικού μέλους, ήταν επιφορτισμένη να παραλαμβάνει τα χρήματα που τα άλλα μέλη της οργάνωσης θα έπειθαν τα θύματα να καταβάλουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ