Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να πετύχετε την αυτοεξυπηρέτηση σας

Όλοι μας πρέπει να φροντίσουμε τους εαυτούς μας, και παρά το τι θα μας πίστευαν οι στιλπνές διαφημίσεις και οι δημοσιεύσεις Instagram, η αυτοεξυπηρέτηση περιλαμβάνει τα πιο βασικά καθήκοντα. Και το καλύτερο είναι ότι πολλά από αυτά είναι δωρεάν και μπορούν να εφαρμοστούν ακόμη και στις πιο πολυσύχναστες μέρες.

Εδώ είναι πέντε τρόποι με τους οποίους μπορείτε να λάβετε την ημερήσια δόση αυτοεξυπηρέτησης (χωρίς ένα άρωμα κεριού ή μάσκα προσώπου):

 

Ξεχάστε για λίγο το τηλέφωνο σας

  • Είναι πολύ δελεαστικό να ξεκινήσετε το πρωί να κάνετε κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να ελέγχετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να κάνετε τον εγκέφαλό σας να τρέχει πριν τα πόδια σας αγγίξουν ακόμη και το πάτωμα. Είμαι τόσο συνδεδεμένος στο τηλέφωνό μου όσο το επόμενο άτομο, αλλά ξεκινώντας κάποια πρωινά μακριά από την οθόνη, καθυστερώντας την εισροή πληροφοριών και έχοντας μια πιο προσεκτική εκκίνηση μπορεί να σας αφήσει λιγότερο τρελό και πιο χαλαρό για το υπόλοιπο της ημέρας.

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας

  • Είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου, οπότε ξέρω ότι αυτό μπορεί να κάνει λίγη πρακτική! Είναι πολύ εύκολο να πάρετε πάρα πολύ σε μια προσπάθεια να κρατήσετε όλους ευχαριστημένους. Αλλά στη συνέχεια, η λίστα υποχρεώσεων πρέπει να είναι εκτός ελέγχου, θα τρέχετε κάτω και πριν το γνωρίζετε, δεν υπάρχει χώρος για να φροντίσετε τον εαυτό σας.
  • Μπορεί να αισθάνεστε σαν να απογοητεύετε τους ανθρώπους, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να βεβαιωθείτε ότι εκτιμάτε τον χρόνο και την υγεία σας.

Κοιμηθείτε καλά

  • Είναι τόσο δελεαστικό να παρακολουθείτε ένα ακόμη επεισόδιο στο Netflix ή να ελέγχετε γρήγορα τις ειδοποιήσεις σας πριν κοιμηθείτε και στη συνέχεια να είστε ξύπνιοι μια ώρα αργότερα. Φυσικά, η τεχνολογία δεν είναι ο μόνος ύπνος ,τα παιδιά έχουν την ικανότητα να γίνουν νυχτερινά μόλις αισθανθούν ότι έχετε φορέσει τις πιτζάμες σας. Αλλά ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός για τη σωματική και ψυχική ευεξία. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φροντίζετε λίγο περισσότερο. Σημειώστε τα πράγματα που έχετε στη διάθεσή σας και δημιουργήστε μια καλή ρουτίνα για ύπνο για να έχετε τις καλύτερες πιθανότητες να ξεκουραστείτε. Δεν υπάρχουν οθόνες πριν από το κρεβάτι, διαβάζοντας για να χαλαρώσετε πριν χαλαρώσετε για τη νύχτα, χρησιμοποιώντας βάλσαμα αρωματοθεραπείας ή σπρέι μαξιλαριού και στοχεύοντας για πρόωρο ύπνο μπορεί να βοηθήσει.

Ακολουθεί βίντεο για την αυτοφροντίδα

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ