Σεξουαλική ορμή : Δείτε πως επηρεάζει τις σχέσεις


Οι γυναίκες με χαμηλή σεξουαλική ορμή έχουν μειώσει το σεξουαλικό ενδιαφέρον και λίγες σεξουαλικές φαντασιώσεις ή σκέψεις. Εάν το βιώσετε αυτό, ίσως να μην θέλετε να κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας ή να επιστρέψετε τις προόδους του συντρόφου σας. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορείτε να είστε ενεργός σύντροφος στη σεξουαλική οικειότητα, όσο μπορείτε να δοκιμάσετε.

Η χαμηλή σεξουαλική ορμή επηρεάζει και τα δύο άτομα σε μια σχέση. Μπορεί να αισθάνεστε άγχος επειδή θέλετε να αυξήσετε τη σεξουαλική σας επιθυμία. Αλλά ταυτόχρονα, δεν αισθάνεστε τα συναισθήματα ή τη σωματική λαχτάρα. Ενώ φροντίζετε τον σύντροφό σας, ενδέχεται να μην μπορείτε να εκπληρώσετε το σεξουαλικό μέρος της σχέσης.

Υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να λάβετε εσείς και ο σύντροφός σας προτού τεθούν αυτές οι δυσκολίες.

Ξεκινήστε την έρευνα
  • Πολλές γυναίκες με χαμηλή σεξουαλική ορμή εκπλήσσονται όταν ανακαλύπτουν πόσο κοινή είναι η κατάσταση. Σύμφωνα με την Κοινωνία της εμμηνόπαυσης της Βόρειας Αμερικής , περίπου 5,4 έως 13,6 τοις εκατό των γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαταραχή σεξουαλικής επιθυμίας (HSDD), γνωστή τώρα ως γυναικεία σεξουαλικό ενδιαφέρον / διαταραχή διέγερσης . Αυτή η κατάσταση προκαλεί στις γυναίκες να βιώσουν χαμηλή σεξουαλική επιθυμία που επηρεάζει τη σχέση τους ή την ποιότητα ζωής τους. Η κατάσταση μπορεί να εμφανιστεί τόσο σε προεμμηνοπαυσιακές όσο και σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

  • Δεν χρειάζεται να κάνετε τη διαβίωση με χαμηλό σεξ να οδηγεί τον νέο σας κανόνα. Η κατάσταση είναι θεραπεύσιμη. Το 2015, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε ένα φάρμακο για το HSDD. Το Flibanserin (Addyi) αντιμετωπίζει τις προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με αυτή τη διαταραχή. Ωστόσο, το φάρμακο δεν είναι για όλους. Οι παρενέργειες αυτού του χαπιού περιλαμβάνουν υπόταση (χαμηλή αρτηριακή πίεση), λιποθυμία και ζάλη.
  • Το 2019, η FDA ενέκρινε ένα δεύτερο φάρμακο HSDD. Αυτό το φάρμακο, γνωστό ως bremelanotide (Vyleesi), χορηγείται αυτόματα μέσω ένεσης. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του Vyleesi περιλαμβάνουν σοβαρή ναυτία, αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης και κεφαλαλγία.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική υγεία

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ