Επέκταση υποχρεωτικότητας και εμβολιασμός παιδιών: Τι είπε ο Θεμιστοκλέους


Ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι θα γίνουν τις επόμενες ημέρες ανακοινώσεις για την επέκταση της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι «τις τελευταίες δέκα ημέρες υπάρχει αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, η οποία είναι ακόμα μεγαλύτερη τις 2 τελευταίες ημέρες», ενώ αναφέρθηκε στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας, όπως επίσης και στον εμβολιασμό των παιδιών.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, επισήμανε ότι έχουν κλειστεί πάνω από 250 χιλιάδες ραντεβού, εκ των οποίων τα 40 χιλιάδες τις δύο τελευταίες ημέρες.

Ακόμη, σημείωσε ότι υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και αυτό που παίζει ρόλο από εδώ και πέρα είναι η συμμετοχή των πολιτών. Όπως ανάφερε, «συνεχίζουμε να κρατιόμαστε σε καλά επίπεδα, ωστόσο δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις».

Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας είπε ότι δεν υπάρχει πλέον πέναλτι για κάποιον που ακυρώνει το ραντεβού του.

Αναφερόμενος στη διαθεσιμότητα των εμβολίων, σημείωσε ότι σύντομα θα μπορεί κάποιος πολίτης να κλείσει άμεσο ραντεβού για το σκεύασμα της Pfizer. «Αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα», σημείωσε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, διευκρίνισε ότι οι φυσιοθεραπευτές που εργάζονται σε δομές φροντίδας, ιδιωτικές ή δημόσιες, είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστούν.

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας, τόνισε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα, όπως είχε τονίσει και ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με τον εμβολιασμό στο σπίτι, σημείωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει από την περιφέρεια και αναμένεται να επεκταθεί στο τέλος του μήνα.

Τέλος, δήλωσε ότι στην επόμενη ή μεθεπόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα συζητηθεί ο εμβολιασμός των παιδιών από 12 ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ