Εμβόλια – Κορονοϊός: Η 3η δόση μπορεί να προκαλεί σοβαρές παρενέργειες λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου υγείας, Τζέι Μπάτλερ στo Reuters σχετικά με την Τρίτη δόση των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο Μπάτλερ θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερα δεδομένα για να εκτιμήσουμε αν οι ενισχυτικές δόσεις μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών.

«Ενδιαφερόμαστε πολύ να μάθουμε αν μια 3η δόση μπορεί να συνδέεται με οποιονδήποτε υψηλότερο κίνδυνο ανεπιθύμητων αντιδράσεων, ιδίως των πιο σοβαρών, αν και σπάνιων, παρενεργειών», υποστηρίζει ο Τζέι Μπάτλερ, ο αναπληρωτής διευθυντής των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

reuters.jpg
Το δημοσίευμα του Reuters

Ο Τζέι Μπάτλερ τόνισε, πάντως, τι, μέχρι στιγμής οι δύο δόσεις των εμβολίων κατά της Covid λειτουργούν αποτελεσματικά θωρακίζοντας τον ανθρώπινο οργανισμό.

EMA: Η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει κατά 90% στην Ευρώπη μέχρι το τέλος Αυγούστου

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού θα αντιπροσωπεύει το 90% των στελεχών που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως τα τέλη Αυγούστου, και ότι οι δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 είναι απαραίτητες για την προστασία από την ταχέως διαδεδομένη αυτή παραλλαγή.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ