Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της διαδικασίας απονομής συντάξεων με την σύμπραξη δικηγόρων και λογιστών

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζει σειρά συνταγματικών διατάξεων

«Φρένο» στην διαδικασία απονομής συντάξεων με την σύμπραξη δικηγόρων και λογιστών επιχειρούν να βάλουν δυο Ομοσπονδίες και ένας συνταξιούχος με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής και ένας συνταξιούχος, ζητούν από το ΣτΕ το «πάγωμα» με προσωρινή διαταγή, την αναστολή και την ακύρωση της υπουργικής απόφασης (45891/2021) για «τον καθορισμό των προϋποθέσεων, κανόνων, διαδικασίας και λοιπών θεμάτων για την πιστοποίηση επαγγελματιών για την εφαρμογή του άρθρου 255 του νόμου 4798/2021».

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζει σειρά συνταγματικών διατάξεων που αφορούν στην μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων.

Μάλιστα, όπως εξηγούν, με τις διατάξεις του νόμου 4798/2021, σε επίκληση του οποίου εκδόθηκε η επίμαχη απόφαση του υπουργού Εργασίας, αναιρείται η δημοσίου χαρακτήρα απονομή των συντάξεων και μάλιστα «κατ΄ευθεία υποκατάσταση των αρμοδίων οργάνων της ασφαλιστικής διοίκησης από ιδιώτες, ήτοι πρόσωπα τα οποία δεν συνδέονται με οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή έτερο ΝΠΔ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here