Άγχος: Αντιμετωπίστε το άγχος φυσικά και αποτελεσματικά με 4 tips [vid]


Εάν το άγχος σας σάς φέρνει συχνά σε θέση δυσφορίας και απογοήτευσης, τα ανακουφιστικά tips που ακολουθούν μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώσετε μια μεγαλύτερη ηρεμία και επαφή με το κέντρο σας.

  • Ασκηθείτε

Σχεδόν οποιαδήποτε μορφή σωματικής άσκησης μπορεί να λειτουργήσει ως ανακουφιστικό για το άγχος. Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να ανεβάσει τις ενδορφίνες σας και άλλες φυσικές νευρικές χημικές ουσίες που ενισχύουν την αίσθηση της ευεξίας. Σκεφτείτε το περπάτημα, το τζόκινγκ, την κηπουρική, την καθαριότητα του σπιτιού, την ποδηλασία, το κολύμπι, την άρση βαρών ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει και σας ενεργοποιεί.

  • Διαλογιστείτε

Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, εστιάζετε την προσοχή σας στο παρόν και χαλαρώνετε για λίγο την ένταση των εξωτερικών ερεθισμών που μπορεί να μπλοκάρουν το μυαλό σας και να σας προκαλούν άγχος. Ο διαλογισμός μπορεί να ενσταλάξει μια αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και ισορροπίας που μπορεί να ωφελήσει τόσο τη συναισθηματική σας ευεξία όσο και τη συνολική υγεία σας.

  • Γελάστε περισσότερο

Μια καλή αίσθηση του χιούμορ δεν μπορεί να θεραπεύσει όλες τις ασθένειες, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα, ακόμα κι αν πρέπει να γελάσετε προσποιητά. Όταν γελάτε, αυτό όχι μόνο αποφορτίζει το διανοητικό σας φορτίο, αλλά προκαλεί επίσης θετικές φυσικές αλλαγές στο σώμα σας. Το γέλιο ενισχύει την ανταπόκρισή σας στο άγχος. Διαβάστε λοιπόν αστεία, πείτε αστεία, παρακολουθήστε μια κωμωδία ή κάντε περισσότερη παρέα με τους αστείους φίλους σας.

  • Συνδεθείτε με άλλους

Όταν είστε αγχωμένοι, η τάση σας μπορεί να είναι να απομονωθείτε. Αντ ‘αυτού, επικοινωνήστε με την οικογένεια και τους φίλους σας και κάντε κοινωνικές σχέσεις. Η κοινωνική επαφή είναι ένα καλό ανακουφιστικό του άγχους επειδή μπορεί να προσφέρει αποσπάσεις της προσοχής, να παρέχει υποστήριξη και να σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε στα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

Έχεις περισσότερο χρόνο; Εξετάστε το ενδεχόμενο εθελοντισμού σε μια φιλανθρωπική ομάδα και βοηθήστε τον εαυτό σας ενώ βοηθάτε τους άλλους.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ