Οχάιο Νοσοκομείο: Μεταμόσχευση νεφρού σε λάθος ασθενή

Οχάιο Νοσοκομείο:Ένα νοσοκομείο του Οχάιο έθεσε δύο υπαλλήλους σε διοικητική άδεια αυτήν την εβδομάδα αφού παραδέχτηκε ότι ο λάθος ασθενής έλαβε μεταμόσχευση νεφρού νωρίτερα αυτόν τον μήνα. “Έχουμε εκφράσει τις ειλικρινείς συγγνώμες σε αυτούς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους”, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων στο Κλίβελαντ Γιώργος Σταμάτης. “Αναγνωρίζουμε ότι μας εμπιστεύτηκαν τη φροντίδα τους. Η κατάσταση είναι απολύτως ασυνεπής με τη δέσμευσή μας να βοηθήσουμε τους ασθενείς να επιστρέψουν στην υγεία και να ζήσουν τη ζωή στο έπακρο.”

Ο νεφρός που δόθηκε σε λάθος ασθενή είναι συμβατός και ο παραλήπτης αναμένεται να αναρρώσει, είπε το νοσοκομείο. Η χειρουργική επέμβαση για τον προοριζόμενο παραλήπτη έχει καθυστερήσει. Αξιωματούχοι δεν ανέφεραν εάν υπήρχε άλλο νεφρό. Δεν δημοσιεύθηκαν επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με τους ασθενείς.

Ενώ κυμαίνεται, ο μέσος χρόνος που αφιερώνεται στη λίστα αναμονής για τους νεφρούς μπορεί να είναι πέντε έως 10 χρόνια, σύμφωνα με την UCLA Health και υπάρχουν περισσότεροι από 100.000 ασθενείς στη λίστα στις ΗΠΑ.

Οι ασθενείς μπορούν να μειώσουν την αναμονή τους μέσω μιας ζωντανής δωρεάς από έναν συμβατό συγγενή ή φίλο.

Ο Σταμάτης συνέχισε, “Το Πρόγραμμα Μεταμόσχευσης Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων αποτελείται από μια υψηλής ειδίκευσης πολυεπιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων με δεκαετίες παροχής φροντίδας μεταμόσχευσης και ερευνητικής εμπειρίας.

Είμαστε απογοητευμένοι από το γεγονός ότι προέκυψε πρόσφατα ένα σφάλμα με αποτέλεσμα ένας ασθενής να λάβει νεφρό που προοριζόταν για άλλον”. Το WOIO-TV στο Κλίβελαντ ανέφερε.

Το νοσοκομείο είπε ότι αξιωματούχοι εξέτασαν προσεκτικά το περιστατικό για να βεβαιωθούν ότι δεν θα συμβεί ξανά.

Το λάθος συνέβη στις 2 Ιουλίου, σύμφωνα με το WKYC-TV στο Κλίβελαντ. Αξιωματούχοι έχουν ενημερώσει το United Network for Organ Sharing, τον οργανισμό που διαχειρίζεται το εθνικό σύστημα μεταμόσχευσης οργάνων, για το συμβάν.

Η Heather Mekesa, η Διευθύνουσα Σύμβουλος COO ενός οργανισμού προμήθειας οργάνων στο βορειοανατολικό Οχάιο, δήλωσε στο WKYC ότι ο τύπος λάθους είναι σπάνιος. “Αυτό δεν είναι ο κανόνας, θα έλεγα ότι στο  99,99 τοις εκατό του χρόνου, όλα πάνε καλά”, είπε στον σταθμό. «Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αυτό δεν συνέβη στο Οχάιο. Ήταν ένα πολύ ατυχές και όχι μεγάλο συμβάν, αλλά δεν πρέπει να αποτρέψει τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν τους άλλους μέσω της δωρεάς οργάνων».

Το νοσοκομείο δεν επέστρεψε αμέσως το αίτημα σχολιασμού της Fox News για ώρες. Το Associated Press συνέβαλε σε αυτήν την έκθεση.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ