Εμβολιασμοί Τρίτη Δόση: Τα αναμνηστικά εμβόλια COVID-19 στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

Εμβολιασμοί Τρίτη Δόση: Ένας δημοσιογράφος σημείωσε ότι μερικά πλήρως εμβολιασμένα άτομα αναζητούν ενισχυτικές λήψεις πριν από την έγκριση ή ένδειξη ότι θα μπορούσαν να είναι απαραίτητα. Η Pfizer σχεδιάζει να εισαγάγει την 3η δόση του εμβολίου COVID-19. Ο καθηγητής Ιατρικής στο Στάνφορντ Δρ. Jay Bhattacharya: Μην εκφοβίζετε τους ανθρώπους για να πάρετε το εμβόλιο COVID – πρόκειται να δημιουργήσει δισταγμό, να μην το ξεφορτωθείτε. Άτομα που αναζητούν μια αναμνηστική δόση εμβολίου COVID-19 το κάνουν με την ελπίδα για μεγαλύτερη προστασία, καθώς τα στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια παραμένουν ασαφή, ανέφεραν κορυφαίοι ειδικοί.

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Δρ Τζέι Μπάτλερ, αναπληρωτή διευθυντή για τις μολυσματικές ασθένειες στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και τον Δρ Andrew Pavia, ειδικό για παιδιατρικές μολυσματικές ασθένειες στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γιούτα, για πιθανές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια πίσω από μια τρίτη δόση, σημειώνοντας ότι μερικοί πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι έχουν αναζητήσει μόνοι τους ενισχυτικές λήψεις.

“Μας ενδιαφέρει έντονα να μάθουμε αν μια τρίτη δόση μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών, ιδιαίτερα μερικές από αυτές τις πιο σοβαρές, αν και πολύ σπάνιες παρενέργειες”, δήλωσε ο Μπάτλερ σε μια εικονική ενημέρωση.

Επανέλαβε στοιχεία που υποδηλώνουν τοπικές αντιδράσεις και σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες που εμφανίζονται συχνότερα μετά τη δεύτερη δόση σε σχήματα δύο δόσεων.

Ενώ αρκετοί κατασκευαστές φαρμάκων έχουν αναπτύξει στρατηγικές αναμνηστικής δόσης που περιλαμβάνουν ειδικές παραλλαγές και έχουν θεωρήσει ότι οι ενισχυτές θα μπορούσαν να γίνουν απαραίτητοι το Σεπτέμβριο, οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές την περασμένη εβδομάδα δήλωσαν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί “δεν χρειάζονται” επιπλέον δόση αυτή τη στιγμή.

Ο Pavia είπε ότι αρκετές τρέχουσες μελέτες από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας αξιολογούν μια τρίτη δόση σε μια προσέγγιση συνδυασμού και αντιστοίχισης (ή τη χορήγηση εμβολίων από διαφορετικούς κατασκευαστές) και επίσης από τον ίδιο κατασκευαστή.

“Θα λάβουμε αυτές τις απαντήσεις αρκετά σύντομα ελπίζουμε”, είπε.

Οι επιστήμονες δεν έχουν βρει ακόμη στοιχεία για εξασθένηση της ανοσίας ή μείωση των επιπέδων αντισωμάτων σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα, επανέλαβαν και παραμένουν ερωτήματα κατά πόσον οι ενισχυτές είναι απαραίτητοι, πότε και για ποιον. Συνεχιζόμενη εργασία από τη FDA και μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων συμβουλεύουν το CDC να δώσει απαντήσεις.

Ο Μπάτλερ δήλωσε ότι οι ερευνητές ανησυχούν για τους ηλικιωμένους άνω των 75 ετών που αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής COVID-19, και εκείνους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ή άτομα με ανοσοκαταστολή, μερικά από τα οποία δεν ανταποκρίνονται επίσης στον εμβολιασμό.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ