Επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» – Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρει τη σύγκρουση με τη κυβέρνηση στο πεδίο της διαφθοράς


Με τη Κουμουνδούρου να έχει τεθεί σε προεκλογικό συναγερμό και με δεδομένο ότι η προανακριτική επιτροπή που ερευνούσε την τυχόν ύπαρξη ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Νίκου Παππά την περίοδο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν μπόρεσε να βρει κάτι πραγματικά επιλήψιμο εναντίον του, ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πολιτικά στην επιχείρηση «Καθαρά Χέρια», αντιπαραβάλλοντας τα δικά του πεπραγμένα έναντι της κυβέρνησης στο ζήτημα της διαφάνειας. 

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνώριζαν από τη πρώτη κιόλας στιγμή που έχασαν τις εκλογές το καλοκαίρι του 2019, ότι η περίοδος της διακυβέρνησης τους θα ελεγχθεί εξονυχιστικά από τη Νέα Δημοκρατία. Γνώριζαν, επίσης, ότι στο στόχαστρο της νέας κυβέρνησης θα βρισκόντουσαν οι πρώην υπουργοί Νίκος Παππάς και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Όπως έλεγαν από τότε, ήδη, οι δύο συγκεκριμένοι θα στοχοποιούνταν όχι γιατί έκαναν κάτι επιλήψιμο, ούτε γιατί έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, αλλά γιατί τόλμησαν να τα βάλουν με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Υπό αυτό το πρίσμα, η επιμονή με τη οποία στήριξε ο Αλέξης Τσίπρας και τα δύο πρώην στελέχη των κυβερνήσεων του -και ιδιαίτερα τον Νίκο Παππά- δείχνει ότι στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν βέβαιοι ότι δεν θα μπορούσε να σταθεί σοβαρό κατηγορητήριο εναντίον τους. Μάλιστα, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, η παραπομπή Παππά για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αποτελεί ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο της Νέας Δημοκρατίας.

«Για πρώτη φορά στη ιστορία κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δε προκύπτει κανένα στοιχείο για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο», τόνισε την Τετάρτη (14/7) ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στη Βουλή, λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για τη παραπομπή του Νίκου Παππά.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ακόμα πιο επιθετικός, λέγοντας πως «Δυο χρόνια μας ψάξατε και από τη καλή και από την ανάποδη. Προσπαθήσατε να φτιάξετε ψεύτικα σκάνδαλα, αποτύχατε. Προσπαθήσατε να στήσετε ειδικά δικαστήρια για υπουργούς μας. Πάλι τίποτα δε βρήκατε. Γιατί στήνετε δικαστήρια ; Όχι γιατί βρήκατε ούτε ένα έστω ευρώ διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Αλλά τον ένα τον πάτε σε δικαστήριο γιατί τόλμησε να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο για να αποδοθεί δικαιοσύνη στο σκάνδαλο Νοβάρτις και στις μίζες των εκατομμυρίων σε μεγαλογιατρούς αλλά και υπουργούς των δικών σας κυβερνήσεων. Και τον άλλο επειδή τόλμησε να βάλει τα λεφτά των νταβατζήδων, όπως τους έλεγε ο Καραμανλής, στο δημόσιο ταμείο. Για αυτό μας στήνετε δικαστήρια. Στήστε τα λοιπόν. Είναι παράσημά μας».

Η παραπάνω αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, δείχνει ξεκάθαρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πολιτικά στο γεγονός πως δεν υπάρχει ούτε μία υπόθεση διαφθοράς εναντίον του την περίοδο που βρέθηκε στη κυβέρνηση. Είναι μία επιχείρηση που θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί «Καθαρά Χέρια». Δεν έχει ως σκοπό να αναδείξει μόνο τη κρυστάλλινη συμπεριφορά των δικών του στελεχών, αλλά κυρίως να τα αντιπαραβάλλει με τα πεπραγμένα των μελών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που πέρασε από τη μεταπολίτευση και μετά. Και αυτό είναι που σας πονάει. Μπορείτε να πείτε το ίδιο και για εσάς;», είπε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας. Και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που επανέλαβε τα ίδια λόγια τις τελευταίες ημέρες, κίνηση που αν μη τι άλλο δείχνει πως η Κουμουνδούρου θέλει να αντιπαρατεθεί με τη κυβέρνηση στο συγκεκριμένο μέτωπο.

Άλλωστε, εδώ και μήνες, από τον ΣΥΡΙΖΑ φωνάζουν για τις απευθείας κυβερνητικές αναθέσεις που σημειώθηκαν με πρόσχημα τη πανδημία, έχοντας μάλιστα καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά για αυτό το θέμα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ