Υπουργείο Υγείας Νέας Υόρκης: Αξιωματούχοι υγείας προειδοποιούν για το μελάνωμα καθώς το καλοκαίρι θερμαίνεται

Υπουργείο Υγείας Νέας Υόρκης: Το μελάνωμα είναι ο πιο επικίνδυνος καρκίνος του δέρματος επειδή μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των ζωτικών οργάνων, λένε αξιωματούχοι της υγείας. Η χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο βρέθηκε σε ορισμένα αντηλιακά: Μελέτη Ο Δρ Marc Siegel λέει «αυτή είναι μια κλήση αφύπνισης για ένα συστατικό» στο «America Reports». Αξιωματούχοι υγείας της Νέας Υόρκης εξέδωσαν προειδοποιήσεις για το μελάνωμα, τον πιο θανατηφόρο τύπο καρκίνου του δέρματος, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τετάρτη, καθώς οι κάτοικοι πηγαίνουν στην ύπαιθρο κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο.

«Ο καρκίνος του δέρματος αναπτύσσεται συχνότερα στο δέρμα που εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) του ήλιου, αλλά ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα», σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης. Τρία είδη καρκίνου του δέρματος περιλαμβάνουν βασικό, πλακώδες και μελάνωμα, το τελευταίο από τα οποία θεωρείται πιο επικίνδυνο λόγω της δυνατότητάς του να εξαπλωθεί αλλού στο σώμα.

Ο περιορισμός της έκθεσης σε υπεριώδεις ακτίνες από τον ήλιο, τα ηλιακά φωτιστικά και τα κρεβάτια μαυρίσματος μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη πολλών καρκίνων του δέρματος, λένε αξιωματούχοι υγείας, σημειώνοντας ότι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία προκαλεί έως και το 90% των μελανωμάτων.

Άλλα προληπτικά βήματα περιλαμβάνουν τη χρήση προστατευτικών ενδυμάτων, γυαλιών ηλίου, αντηλιακού με την ένδειξη “ευρύ φάσμα” με τουλάχιστον SPF 15, αποφυγή του ήλιου στις ώρες αιχμής και μετά από προληπτικά βήματα και σε συννεφιασμένες ημέρες.

Ο θανατηφόρος καρκίνος του δέρματος διεκδικεί περίπου 500 Νεοϋορκέζους κάθε χρόνο, με περισσότερους από 4.000 κατοίκους να διαγιγνώσκονται με μελάνωμα ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν το 2019. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το μελάνωμα ξεκινά σε κύτταρα που προκαλούν χρωματισμό του δέρματος ή μελανοκύτταρα.

“Όταν το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο, τα μελανοκύτταρα δημιουργούν περισσότερη χρωστική ουσία και προκαλούν το δέρμα να σκουραίνει”, εξηγεί ο οργανισμός, προσθέτοντας αργότερα, “Με την πάροδο του χρόνου, η υπεριώδης βλάβη αυξάνεται, οδηγώντας σε αλλαγές στην υφή του δέρματος, στην πρόωρη γήρανση του δέρματος και μερικές φορές σε καρκίνο του δέρματος.

Οι ακτίνες UV έχουν επίσης συνδεθεί με παθήσεις όπως ο καταρράκτης.

“Ενώ κάποιος κινδυνεύει από καρκίνο του δέρματος, ορισμένοι παράγοντες αυξάνουν τις πιθανότητες, όπως εκείνοι με ελαφρύτερο φυσικό χρώμα δέρματος, δέρμα που καίει ή κοκκινίζει εύκολα, άτομα με μπλε ή πράσινα μάτια, ξανθά ή κόκκινα μαλλιά, ορισμένους τύπους και μεγάλο αριθμό κρεατοελιές, οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του δέρματος, προσωπικό ιστορικό καρκίνου του δέρματος και μεγαλύτερη ηλικία, σύμφωνα με το CDC.

«Ο κίνδυνος μελανώματος αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι γερνούν, αλλά εντοπίζεται επίσης σε νεότερους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους καρκίνους σε άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών (ειδικά νεότερες γυναίκες)», σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης .

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ