Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Τι θα συζητήσουν μετά την αύξηση των κρουσμάτων – Τι τους ανησυχεί


Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στη σκιά της αύξηση των κρουσμάτων και του δείκτη θετικότητας – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

Η νέα επιδημιολογική κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα μετά την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και του δείκτη θετικότητας του κορονοϊού θα αποτελέσει το βασικό αντικείμενο της συζήτησης των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν σήμερα, Πέμπτη.

Τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους – εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό – στην πολύ μεγάλη διασπορά που καταγράφεται σε νησιά με υψηλή κινητικότητα λόγω καλοκαιριού, όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Σαντορίνη και η Ίος.

Στο «κόκκινο» και άρα πηγή ανησυχίας για τους ειδικούς αποτελεί και η Κρήτη, και ειδικά το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, βάσει των στοιχείων που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ.

Επί του παρόντος δεν είναι στο τραπέζι νέα μέτρα και οι ειδικοί θα ζητήσουν να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, ενώ ταυτόχρονα θα τονίσουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού τόσο για τους νέους, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα χτυπά τις νεαρότερες ηλικίες αλλά και για τους άνω των 50 που τα ποσοστά παραμένουν σε περιορισμένα επίπεδα.

Επί τάπητος στην σημερινή συνεδρίαση των ειδικών θα τεθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς έχει ξεκινήσει να καταγράφεται ενδοοικογενειακή διασπορά και μετάδοση του ιού στους εργασιακούς χώρους, κάτι που προκαλεί προβληματισμό.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο δείκτης θετικότητας παραμένει πάνω από 3,1% και πολύ κοντά στο 4% που είναι το όριο συναγερμού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ