Το Ούζο Πλωμαρίου εμπνέεται από την ιστορία του παρελθόντος και λανσάρει επετειακή φιάλη για το 1821


Στην κυκλοφορία συλλεκτικής-επετειακής φιάλης σε 1821 αριθμημένα χειρόγραφα, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση προχώρησε το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.

Σε μία μοναδική αποκάλυψη που έλαβε χώρα στις αρχές τις εβδομάδας στο Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, και συγκεκριμένα στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τις δράσεις της διεθνώς φημισμένης αποσταγματοποιίας.

Ο σχεδιασμός της επετειακής φιάλης

Η δημιουργία της συλλεκτικής επετειακής φιάλης είναι εμπνευσμένη από τα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας και τα σχέδια των ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών και στόχο έχει να μας προσκαλέσει να γιορτάσουμε το πνεύμα της ελευθερίας που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

Οι φιάλες είναι χειρόγραφα αριθμημένες και κυκλοφορούν μόνο 1821 τεμάχια – ενισχύοντας έτσι την συλλεκτικότητα και μοναδικότητα της κάθε μίας. Τα συστατικά; Αυθεντικότητα, παράδοση και ελληνική κληρονομία. Αυτές είναι οι τρεις αξίες-«συστατικά» που φέρει το Ούζο Πλωμαρίου σε κάθε άνοιγμα της φιάλης, σε κάθε του γουλιά από το 1894!

Μάλιστα, εδώ και 127 χρόνια, το γλυκόπιοτο Ούζο Πλωμαρίου παράγεται βασισμένο στην ίδια ακριβώς μυστική συνταγή και με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης, μέσα σε 18 χειροποίητους χάλκινους άμβυκες. Η παράδοση και ιστορία βρίσκονται στην καρδιά της αποσταγματοποιίας και αποτελούν αξίες που το Ούζο Πλωμαρίου φέρνει στο σήμερα. Φέτος, περήφανα γιορτάζει, τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας μας, μέσω της επετειακής φιάλης, που υιοθετεί στοιχεία της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και συγκεκριμένα, στοιχεία από τις λεπτομέρειες των εξαιρετικών κεντημάτων των ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών. Η συσκευασία αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής όπου με υπερηφάνεια και αισιοδοξία μεταφέρει την πολιτιστική κληρονομιά και αυθεντικότητα του τόπου μας στο μέλλον. Ο σχεδιασμός της επετειακής συλλεκτικής συσκευασίας έγινε από την Red Design Consultants.

Picture3.jpg
Η Ελευθερία Καλφοπούλου διευθύντρια Marketing Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου και ο Πρόεδρος της Ποτοποιίας Νίκος Καλογιάννης

Η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου εκτός από τη δημιουργία της συλλεκτικής συσκευασίας, με αφορμή τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας μας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει και δράσεις που αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη δημιουργία της επετειακής φιάλης, η αποσταγματοποιία ξεκινάει δράσεις διατήρησης και συνέχισης της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και κληρονομιάς. Προχωράει, λοιπόν, σε έναρξη συνεργασίας με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» του Ναυπλίου – πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους – προκειμένου να συνδράμει στη διατήρηση αυτής της τόσο περήφανης τέχνης, αναλαμβάνοντας τη συντήρηση δύο φορεσιών από τη Λέσβο, τόπο καταγωγής του Ούζου Πλωμαρίου. Παράλληλα βοηθάει στην επέκταση της συλλογής του ΠΛΙ με τη δωρεά δύο επιπλέον σπάνιων παραδοσιακών φορεσιών.

Ο κ. Καλογιάννης με την πρόεδρο του ΠΛΙ Ιωάννα Παπαντωνίου

Ο Πρόεδρος της Ποτοποιίας Νίκος Καλογιάννης δήλωσε σχετικά με την επισφράγιση της συνεργασίας του Ούζου Πλωμαρίου με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα: «Φέτος, είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τη χώρα μας, μιας και γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της απελευθέρωσής της, αποφασίσαμε έτσι να εμπνευστούμε από το ένδοξο παρελθόν μας και να το φέρουμε στο σήμερα! Θέλαμε, να συμβάλλουμε και να αναδείξουμε την ελληνική παράδοση, την πολιτιστική μας κληρονομιά έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι μελλοντικές γενιές να τη γνωρίσουν και να την αγαπήσουν όσο εμείς». Η πρόεδρος του ΠΛΙ Ιωάννα Παπαντωνίου ευχαρίστησε τον κ. Καλογιάννη για αυτή τη συνεργασία και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο και στις δράσεις του Μουσείου «Β. Παπαντωνίου» και του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.

Αναζητήστε τις μοναδικά αριθμημένες 1821 φιάλες της σειράς σε κάβες & duty free shops ανά την Ελλάδα!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ