Θαλασσινό αλάτι: Τα οφέλη του μπάνιου με θαλασσινό αλάτι [vid]


Τα τακτικά μπάνια με θαλασσινό αλάτι όχι μόνο μποροούν να μας βοηθήσουμε να διατηρήσουμε το σώμα μας καθαρό, αλλά επείσεις συμβάλουν σημαντικά στην ανακούφιση των μυικών πόνων και την επίτευξη ηρεμίας. Μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το κάλιο που βρίσκονται στο θαλασσινό αλάτι μπορούν να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος κατά τη διάρκεια ενός ζεστού λουτρού και να αποτοξινώσουν το σώμα μας. Επιπλέον, το θαλασσινό αλάτι αφήνει το δέρμα μας καθαρό, πιο ελαστικό και απαλό.

  • Ενισχύει το ανοσποιητικό μας σύστημα

Τα ευεργετικά μέταλλα που περιέχονται στο θαλασσινό αλάτι, όταν απορροφώνται από το σώμα μας δια μέσου της επιδερμίδας ενισχύουν την αντίστασή του οργανισμού σε ασθένειες. Παρόμοια με την σωματική άσκηση, τα θερμά λουτρά προκαλούν μια αντιφλεγμονώδη απόκριση του σώματος που είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση της ικανότητας του οργανισμού να αποκρούει και να καταπολεμά ασθένειες.

  • Αυξάνει την ενέργεια

Όταν το σώμα μας δεν παίρνει τα μέταλλα που χρειάζεται, η κόπωση αρχίζει να δείχνει τα πρώτα της σημάδια. Το μαγνήσιο, ιδιαίτερα, είναι σημαντικό για τη διαχείριση της απόκρισης μας στο άγχος, αλλά δυστυχώς, ένα μεγάλο ποσοστό ενήλικου πληθυσμού δεν παίρνει τη συνιστώμενη δόση μαγνησίου. Αυτή η ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε διαταραγμένο ύπνο και μυϊκή κόπωση. Τα ζεστά λουτρά με θαλασσινό αλάτι, πλούσιες πηγές μαγνησίου, σας βοηθούν να επαναφέρετε την ενέργεια στα κύτταρα σας και να νιώσετε πιο αναζωογονημένοι/ες.

  • Εξισορροπεί την αλκαλικότητα του σώματος

Η υπερβολική οξύτητα στο σώμα από μια ακατάλληλη διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική “εργασία” των ζωτικών οργάνων μας, τα οποία στη συνέχεια πρέπει να πάρουν μέταλλα από τα οστά και τους ιστούς μας για να ανταποκριθούν “στα καθήκοντά τους”. Η εισαγωγή αλκαλικών προϊόντων στην ρουτίνα ομορφιάς και την καθημερινότητά μας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να επαναφέρουμ τα ιχνοστοιχεία στο σώμα σας.

  • Ανακουφίζει τους τραυματισμένους των μύες

Το να είστε σε ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο αφαιρώντας το βάρος από τις αρθρώσεις και τους μύες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα σας να επουλωθεί ταχύτερα μετά από τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση. Όταν χρησιμοποιείται με ζεστό νερό, το πλούσιο σε μαγνήσιο αλάτι ανακουφίζει τους μυϊκούς σπασμούς και τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ