Αθλητισμός: H άσκηση μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία [vid]


Έχοντας μια “fitness family” σημαίνει κάτι περισσότερο από το να έχετε μια ομάδα συναθλητών, μια ομάδα δηλαδή ανθρώπων με τους οποίους ασκείστε παρέα. Όταν συνδέεστε με άτομα που έχουν κοινές αξίες (όπως η εκτίμηση της υγείας και της ευεξίας) και ενδιαφέροντα, υπάρχει αυτόματα μια καλύτερη πιθανότητα η σχέση σας να είναι ακόμα πιο δυνατή αφού μοιράζεστε κάτι κοινά σημαντικό. Και οι ειδικοί συμφωνούν, η ύπαρξη ισχυρών σχέσεων και συνδέσεων στη ζωή είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στη συνολική ευτυχία.

  • Η άσκηση βοηθά στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης

Ίσως έχετε ακούσει ότι η άσκηση αυξάνει τις ενδορφίνες, αλλά στην πραγματικότητα αυξάνει περισσότερες χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που σας κάνουν να νιώθετε ευτυχισμένοι. Όταν ασκείστε, παράγετε περισσότερες ενδορφίνες, ντοπαμίνη, αδρεναλίνη και ενδοκανναβινοειδές – αυτές είναι όλες οι χημικές ουσίες του εγκεφάλου που σχετίζονται με την αίσθηση ευτυχίας, την αίσθηση αυτοπεποίθησης, την αίσθηση ικανότητας, την αίσθηση λιγότερου άγχους και στρες, ακόμη και λιγότερου σωματικού πόνου.

Η άσκηση αποδεικνύεται επίσης ότι βοηθά ορισμένα άτομα με κατάθλιψη. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται σε αύξηση των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο, καθώς ασκείστε.

Μια άλλη χημική ουσία που φαίνεται να βοηθά στην ανακούφιση του στρες και στην τόνωση της ευτυχίας είναι η μυοκίνη, την οποία δημιουργεί το σώμα σας όταν συστέλλονται οι μύες σας. Οι μυοκίνες αρχίζουν να αλλάζουν τη λειτουργία και τη δομή του εγκεφάλου σας με τρόπους που σας κάνουν πιο ανθεκτικούς στο άγχος. Την ίδια στιγμή, μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ανακάμψουν από την κατάθλιψη ή ακόμη και τις διαταραχές άγχους.

  • Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης σας

Όταν μιλάμε για ευτυχία στη ζωή, η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί. Η άσκηση βοηθά στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής σας, επειδή όταν προπονείστε, επιτυγχάνετε έναν στόχο – πρόκληση – μόνοι σας ή μαζί με άλλους – κι αυτό σας δίνει μια αίσθηση αυτοπραγμάτωσης από τη μία και κοινής επίτευξης και ομαδικής εργασίας από την άλλη.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ