Κορονοϊός – Μέτρα: Ένα self και ένα rapid test την εβδομάδα σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στα νησιά

Κυβέρνηση και ειδικοί προσανατολίζονται προς την εφαρμογή νέων μέτρων για τα νησιά με την διενέργεια εβδομαδιαίων τεστ.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων προσανατολίζεται στην εισήγηση διενέργειας ενός self test και ενός rapid test την εβδομάδα για όσους εργάζονται σε νησιά, στον τομέα του τουρισμού, και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η κίνηση στα νησιά αυξάνεται σταδιακά και η ανάγκη να ελεγχθεί καλύτερα η διασπορά του ιού και του μεταλλαγμένου στελέχους «Δέλτα», με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να σκέφτονται την άμεση εφαρμογή λύσεων.

Αυστηροποίηση του πλαισίου για τις κατασκηνώσεις

Επιπλέον, αυστηροποιείται το νέο πλαίσιο για τις κατασκηνώσεις καθώς εντός της ημέρας θα αποφασιστεί η είσοδος των παιδιών και του προσωπικού στους χώρους θα γίνεται μόνο μετά από την επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test.

Επιπλέον, εντός του προγράμματος των κατασκηνώσεων, θα υπάρχει δέσμευση για διενέργεια self test ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τον πλήρη έλεγχο. Στο τραπέζι βρίσκονται επίσης και άλλα μέτρα, προκειμένου το καλοκαίρι να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ήρεμα και τα παιδιά να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας.

Ακόμη, από αύριο Παρασκευή τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο για μόνο καθήμενους και εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, δηλαδή κέντρα διασκέδασης, σινεμά και θέατρα.

Ενόψει της έναρξης εφαρμογής του νέου μέτρου για τους χώρους, σήμερα θα είναι έτοιμη η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα περιλαμβάνει τους τρόπους που θα ταυτοποιείται ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι και το πρόσωπο που έχει εμβολιαστεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ