ΔΙΣ: Σε απολογία οι μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας για το «αντάρτικο» το Πάσχα


Η απόφαση της ΔΙΣ έρχεται μετά τη γνωμάτευση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων, η οποία διαπιστώνει απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.

Σε απολογία κλήθηκαν οι μητροπολίτες Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλίας Κοσμάς στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τον Αύγουστο.

«Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να καλέσει τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά να παράσχουν προφορικές εξηγήσεις κατά την Συνεδρία Αυτής του μηνός Αυγούστου, λαμβάνουσα υπ’όψιν την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των εν λόγω Αρχιερέων, με τις οποίες εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών» αναφέρει η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Η απόφαση της ΔΙΣ έρχεται μετά τη γνωμάτευση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων, η οποία διαπιστώνει απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου των Μητροπολιτών Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ιδιαίτερα αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα, που είχαν αποφασιστεί κατά την περίοδο του Πάσχα για αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Επιτροπή, μάλιστα προχώρησε στον σχηματισμό φακέλων κατά των δύο Αρχιερέων και εισηγείται, μεταξύ άλλων, την παραπομπή τους για:

  • Καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής,
  • Απειθαρχία
  • Θεολογική πλάνη
  • Ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνέστησε την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ