Wall Street: «Άγγιξε» τις 35.000 μονάδες ο Dow Jones – Νέα πτώση για το πετρέλαιο


Χωρίς σαφή κατεύθυνση έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι επενδυτές να αξιολόγησαν τη διήμερη κατάθεση του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο για την οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ, καθώς και μια σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε ανοδικά κατά 53,79 μονάδες (+0,15%), στις 34.987,02 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 101,82 μονάδων (-0,7%), στις 14.543,13 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500, που θεωρείται πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 14,27 μονάδων (-0,33%), στις 4.360,03 μονάδες.

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο

Πτωτικά έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ τη στιγμμή που οι traders αναμένουν τις εξελίξεις στον OPEC+

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Αυγούστου, υποχώρησε κατά 1,48 δολάρια ή 2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 71,65 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Βrent παράδοσης Σεπτεμβρίου, έχασε 1,29 δολάρια ή 1,7%, στα 73,47 δολάρια το βαρέλι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ