Πλημμύρες στη Γερμανία: Η Μέρκελ διαβεβαίωσε τους πληγέντες ότι η πολιτεία δεν θα τους αφήσει μόνους


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη δυτική Γερμανία για τη βούληση της πολιτείας να τους στηρίξει την επόμενη μέρα της καταστροφής.

«Μπορώ να πω στους ανθρώπους: Δεν θα σας αφήσουμε μόνους σε αυτές τις δύσκολες, τρομερές στιγμές. Θα βοηθήσουμε και στην ανοικοδόμηση» τόνισε η κυρία Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο και επισήμανε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τους πρωθυπουργούς της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και της Ρηνανίας – Παλατινάτου όσο και με τον Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος κατά την απουσία της στο εξωτερικό εκτελεί χρέη αρχηγού της κυβέρνησης.

«Στην Γερμανία τελειώνει μια μέρα αγωνίας, φόβου για τη ζωή και την περιουσία και ανασφάλειας. Εκατοντάδες άνθρωποι είδαν τα σπίτια τους να μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου. Φοβάμαι όμως ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε την τραγωδία σε όλη της την έκταση», πρόσθεσε η καγκελάριος και, αναφερόμενη στις όλο και πιο συχνές φυσικές καταστροφές, σημείωσε ότι «ο αριθμός ακραίων καιρικών φαινομένων έχει αυξηθεί δραματικά» τα τελευταία χρόνια και «για αυτό ο κόσμος πρέπει να δράσει». Εξέφρασε δε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ επανήλθαν στην Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, ενώ θα λάβουν μέρος και στη Διεθνή Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στη Γλασκόβη.

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα από τις καταστροφές στη Γερμανία. «Είναι μια τραγωδία και οι καρδιές μας βρίσκονται κοντά στις οικογένειες που έχουν χάσει τους αγαπημένους τους», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ