Οι πλημμύρες σαρώνουν Γερμανία και Βέλγιο: Πάνω από 90 οι νεκροί – 1.300 οι αγνοούμενοι


Βιβλικη καταστροφή σε Γερμανία και Βέλγιο από τις πλημμύρες – Φόβοι ότι οι νεκροί θα αυξηθουν τις επόμενες ώρες

Νεκρούς συνεχίζουν να μετρούν Γερμανία και Βέλγιο από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν μετά τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων 24ωρων καθώς οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνεχίζονται με μεγάλη δυσκολία ενώ οι αρχές προειδοποιούν για περαιτέρω αύξηση του αριθμού των θυμάτων καθώς οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 1.300.

Ο τελευταίος απολογισμός το πρωί της Παρασκευής κάνει λόγο για 81 νεκρούς στα κρατίδια της Ρηνανίας-Παλατινάτου και της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, των δύο περιοχών, δηλαδή, που χτυπήθηκαν περισσότερο από τις πλημμύρες.

Το βράδυ της Πέμπτης εντωμεταξύ οι αρχές της επαρχίας Αρβάιλερ ανακοίνωσαν ότι περιμένουν μεγαλύτερο αριθμό νεκρών καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν 1.300 αγνοούμενους καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει προβλήματα και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Ο τοπικός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε, μάλιστα, πως «όταν δεν έχεις νέα από ανθρώπους για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα πρέπει να φοβάσαι για το χειρότερο. Ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες».

Ενδεικτικό της σφοδρότητας των φαινομένων ήταν ότι μόνο σε μια πόλη πραγματοποιηθήκαν περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις διάσωσης χθες, Πέμπτη.

Ανάμεσα στα θύματα εννέα ένοικοι κέντρου αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες στη Ρηνανία-Παλατινάτο ενώ μόνο η πόλη Όισκιρχεν στη βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία μετρά 15 νεκρούς.

Εντωμεταξύ η πρόγνωση των μετεωρολόγων μιλά για νέες βροχές σε περιοχές της δυτικής Γερμανίας όπου ήδη η στάθμη του ποταμού Ρήνου έχει ανέβει σε ανησυχητικά επίπεδα με τις αρχές να ζητούν απομακρύνσεις κατοίκων υπό το φόβο να σπάσει το φράγμα Στάινμπαχ κάτω από το οποίο βρίσκονται αρκετά χωριά.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη δυτική Γερμανία για τη βούληση της πολιτείας να τους στηρίξει την επόμενη μέρα της καταστροφής.

«Μπορώ να πω στους ανθρώπους: Δεν θα σας αφήσουμε μόνους σε αυτές τις δύσκολες, τρομερές στιγμές. Θα βοηθήσουμε και στην ανοικοδόμηση» τόνισε η κυρία Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο και επισήμανε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τους πρωθυπουργούς της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και της Ρηνανίας – Παλατινάτου όσο και με τον Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος κατά την απουσία της στο εξωτερικό εκτελεί χρέη αρχηγού της κυβέρνησης.

Βέλγιο

Την ίδια ώρα στο Βέλγιο τους 12 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βαλλονία, όπως μετέδωσε το rtbf ενώ τουλάχιστον 5 άνθρωποι αγνοούνται.

Η Λιέγη, η Ναμούρ και η επαρχία Λουξεμπούργκ βρίσκονται στο έλεος των καταστροφών.

Οι αρχές της Λιέγης προχώρησαν στην εκκένωση σπιτιών υπό το φόβο υπερχείλισης του ποταμού Μεύση την ώρα που περισσότεροι από 21.000 πολίτες έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ