Υγειονομική περίθαλψη αγορά γιατρός ΗΠΑ: Αυξάνεται το ποσοστό των γιατρών στις ΗΠΑ που ασχολούνται με ιδιωτικές εταιρίες


Υγειονομική περίθαλψη αγορά γιατρός ΗΠΑ: Η πανδημία έχει επιταχύνει αυτή τη δεκαετία, καθώς τα επιχειρηματικά συμφέροντα «ανανεώνουν» δραματικά την πρακτική της ιατρικής. Οι εταιρικές οντότητες κατέχουν το ήμισυ των ιατρικών πρακτικών στις ΗΠΑ, με ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια και παρόμοιους ενδιαφερόμενους να παράγουν την απότομη αύξηση (32%) στις αγορές μεταξύ 2019-2020. Ο διευθύνων σύμβουλος Kelly Kenney πιστεύει ότι πρέπει να διατηρηθεί η κλινική αυτονομία και προτρέπει την Ουάσιγκτον να δράσει. «Αυτή η έκθεση δείχνει μια εκπληκτική στροφή προς την εταιρική σχέση της υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ, η οποία εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να οδηγήσει σε ακατάλληλη εισβολή στην ιατρική πρακτική», έγραψε σε πρόσφατη επιστολή του στο Κογκρέσο. «Το PAI καλεί το Κογκρέσο να εξετάσει πολιτικές που θα βοηθήσουν στην προστασία της σχέσης ιατρού-ασθενούς από αδικαιολόγητες εταιρικές παρεμβολές». Η εταιρεία συμβούλων Avalere συνέταξε την αναφορά χρησιμοποιώντας στατιστικά στοιχεία 2019 και 2020 από τη βάση δεδομένων IQVIA One Key. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών, οι εταιρείες απέκτησαν 20.900 πρακτικές, ενώ 48.000 επιπλέον γιατροί εγκατέλειψαν την ανεξαρτησία τους για να εργαστούν σε νοσοκομείο ή άλλη μεγάλη εταιρεία.

Κάθε περιοχή των ΗΠΑ γνώρισε ενοποίηση, με πιο έντονη αύξηση το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Τα κέρδη ιδιοκτησίας νοσοκομείου κυμάνθηκαν από 6% -11% ανάλογα με τη γεωγραφία και η εταιρική ιδιοκτησία αυξήθηκε 44% -59%. Η ανάλυση περιλάμβανε μικρές μεμονωμένες πρακτικές και μονής τοποθεσίας, καθώς και μεγάλες ομάδες πολλαπλών ειδικοτήτων με πολλές. Ο Κέννεϊ προέτρεψε το Κογκρέσο να άρει το μορατόριουμ σε νοσοκομεία που ανήκουν σε γιατρούς, παράλληλα με περαιτέρω δράση για να βοηθήσει τους γιατρούς.

«Οι γιατροί που επιλέγουν ιδιωτική πρακτική πρέπει να είναι σε θέση να διατηρήσουν αυτές τις πρακτικές και να ανταγωνιστούν στην αγορά υγειονομικής περίθαλψης», έγραψε. «Η συνεχιζόμενη τάση για τους γιατρούς να πωλούν τις πρακτικές τους και να γίνονται υπάλληλοι δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι γιατροί αναφέρουν συνήθως υψηλό διοικητικό κόστος που μειώνει από καιρό με τους ασθενείς, επαχθείς κανονιστικές επιβαρύνσεις και έξοδα συμμόρφωσης και πρακτικές αντιανταγωνιστικών συμβάσεων και πληρωμών από κυρίαρχους ασφαλιστές και νοσοκομεία”. Η έκθεση δεν αναφέρει ακτινολογία, ωστόσο, η ειδικότητα έχει βιώσει το μερίδιό της στην πρόσφατη εταιρεία. Περίπου το 54% των ακτινολόγων εργάζονται σε ιδιωτικές πρακτικές έναντι 37% σε ρυθμίσεις απασχόλησης, σύμφωνα με μια έρευνα. Ένας άλλος σημείωσε μια αύξηση στα rads που ασκούν σε ιδιωτικές συμφωνίες μετοχών, ενώ ένα τρίτο αποκάλυψε ανησυχίες σχετικά με αυτές τις τάσεις μεταξύ των ακτινολόγων πρώιμης σταδιοδρομίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ