Λάδι Λεβάντας Μαλλιά: Ένα φυσικό προϊόν για να πείτε αντίο στο άγχος, την τριχόπτωση και την λιπαρότητα [vid]


Το αιθέριο έλαιο λεβάντας εξάγεται από τα άνθη του φυτού λεβάντα και είναι αναμφίβολα ένα αιθέριο έλαιο που έχει πολλούς σκοπούς και πολλαπλές χρήσεις. Δίπλα στην ισχυρή αγχολυτική και μυολχαλαρωτική του δράση, τα επιστημονικά δεδομένα δεικνύουν ότι η χρήση ελαίου λεβάντας στο μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής μπορεί επίσης να προάξει την υγιή ανάπτυξη της τρίχας, αφήνοντας τα μαλλιά σας πιο γεμάτα, πλούσια και δυνατά. Συγκεκριμένα, λέγεται ότι το έλαιο λεβάντας μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των τριχοθυλακίων.

Επιπλέον, πέραν της υπέροχης μυρωδιάς που παρέχει και η οποία χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι γνωστό ότι έχει αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Εάν το αναμείξετε με ένα λάδι φορέα, όπως για παράδειγμα το βούτυρο καρυτέ, το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας, μπορείτε να κάνετε απαλό μασάζ στο κεφάλι και τα μαλλιά σας για να βελτιώσετε την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής και να μειώσετε την τριχόπτωση.

Πλεονεκτήματα: Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του ελαίου αυτού είναι ότι βελτιώνει την ανάπτυξη των μαλλιών απευθείας από τα θυλάκια. Επιπλέον ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής και εξισορροπεί την παραγωγή σμήγματος στο δέρμα. Όλα αυτά, ενώ απολαμβάνετε την ηρεμιστική του δράση και το υπέροχο άρωμα του.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται να χρησιμοποιείτε λάδι λεβάντας στα μαλλιά

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών, αλλά συνίσταται ιδιαίτερα για όσους έχουν λιπαρά ή με τάση λιπαρότητας μαλλιά. Επίσης είναι ιδανικό για την περίπτωση που έχει λιπαρά μαλλιά στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού σας και ξηρά πίσω ή σε άλλες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε

Πρόκειται για ένα αιθέριο έλαιο, επομένως χρησιμοποιείται καλύτερα με ένα λάδι μεταφοράς όπως λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο. Καλύτερα να μην το χρησιμοποιείτε απευθείας στα μαλλιά ή στο τριχωτό της κεφαλής. Μπορείτε να αναμίξετε περίπου 10 σταγόνες λάδι λεβάντας σε δύο κουταλιές λάδι φορέα και να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Κρατήστε το για μια νύχτα ιδανικά.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ