Κοιλιακό πάχος Αντιμετώπιση: Πώς να απαλλαγείτε από το πάχος στην κοιλιά [vid]

Το βάρος σας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τρεις βασικούς παράγοντες: Πόσες θερμίδες καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, πόσες θερμίδες καίτε μέσω της καθημερινής άσκησης, και την ηλικία σας. Εάν τρώτε πάρα πολύ και ασκείστε πολύ λίγο, είναι πιθανό να έχετε επιπλέον βάρος – συμπεριλαμβανομένου του λίπους στην κοιλιακή χώρα.

Επίσης, η μυϊκή σας μάζα μπορεί να μειωθεί ελαφρώς με την πάροδο του χρόνου, ενώ το λίπος αυξάνεται. Η απώλεια μυϊκής μάζας μειώνει επίσης τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα σας χρησιμοποιεί τις θερμίδες, κάτι που μπορεί να καθιστά πιο δύσκολη τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Πολλές γυναίκες παρατηρούν επίσης αύξηση του λίπους στην κοιλιά καθώς μεγαλώνουν – ακόμη και αν δεν αυξάνεται το βάρος τους. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων, που φαίνεται να επηρεάζουν την κατανομή του λίπους στο σώμα.

Μπορείτε να τονώσετε τους κοιλιακούς μύες με στοχευμένες κοιλιακές ασκήσεις, αλλά αν κάνετε μόνο άσκηση δεν θα απαλλαγείτε από το λίπος της κοιλιάς. Η διατροφή είναι συνεπώς το σημείο κλειδί για την καταπολέμιση του κοιλιακού λίπους – πάντα συνδυαστικά με την τακτική άσκηση.

Πώς να καταπολεμήσετε το λίπος της κοιλιάς

  • Φάτε μια υγιεινή διατροφή: Επικεντρωθείτε σε φυτικά τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, και επιλέξτε άπαχες πηγές πρωτεϊνών και γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών. Περιορίστε την προσθήκη ζάχαρης και τα κορεσμένα λιπαρά, τα οποία βρίσκονται στο κρέας και στα γαλακτοκομικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως το τυρί και το βούτυρο. Επιλέξτε μέτριες ποσότητες μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών – που βρίσκονται σε ψάρια, ξηρούς καρπούς και ορισμένα φυτικά έλαια.
  • Αντικαταστήστε τα ζαχαρούχα ποτά με νερό ή άλλα φυτικά γλυκαντικά.
  • Διατηρήστε τα μεγέθη της μερίδας γευμάτων που καταναλώνετε υπό έλεγχο: Ακόμα και όταν κάνετε υγιεινές επιλογές, είναι σημαντικό να επιλέγετε συνειδητά τις μερίδες που καταναλώνετε.
  • Συμπεριλάβετε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα: Για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες, συνίσταται μέτρια αερόβια δραστηριότητα, όπως γρήγορο περπάτημα, για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα ή έντονη αερόβια δραστηριότητα, όπως τρέξιμο, για τουλάχιστον 75 λεπτά την εβδομάδα.

Εάν χρησιμοποιείτε μετρητή βημάτων, θυμηθείτε ότι χρειάζεται κατά μέσο όρο 10.000 βήματα την ημέρα για να αποφευχθεί η αύξηση βάρους. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να χρειαστούν 15.000 βήματα την ημέρα για να αποφευχθεί η ανάκτηση βάρους μετά από σημαντική απώλεια βάρους.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ