Γκρέπφρουτ Οφέλη Υγεία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα οφέλη του γκρέιπφρουτ στην υγεία [vid]

Τα γκρέιπφρουτ είναι μέρος της οικογένειας των εσπεριδοειδών και διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων, όπως κίτρινο, ροζ και κόκκινο, ενώ η γεύση τους ποικίλει από γλυκιά έως ξινή. Ενώ είναι χαμηλά σε θερμίδες, τα γκρέιπφρουτ περιέχουν ένα πλήθος θρεπτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, είναι καλές πηγές βιταμίνης Α, η οποία είναι σημαντική για τη στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και τη διατήρηση της υγείας των ματιών και του δέρματος, φυλλικού οξέος και βιταμίνης C.

Το γκρέιπφρουτ περιέχει επίσης λίγο μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο.

  • Μπορεί το γκρέιπφρουτ να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και στην αντίσταση στην ινσουλίνη;

Μια ιαπωνική μελέτη 12 εβδομάδων εξέτασε τις επιδράσεις του γκρέιπφρουτ έναντι ενός εικονικού φαρμάκου και παρατήρησε σημαντική μείωση του βάρους καθώς και των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα σε συμμετέχοντες που κατανάλωναν μισό γκρέιπφρουτ πριν από τα γεύματα. Περαιτέρω έρευνα απέδειξε επίσης τον ευεργετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο χυμός γκρέιπφρουτ στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και στη βελτίωση της αντίστασης στην ινσουλίνη, αν και τα αποτελέσματα αφορούν μελέτες σε ζώα.

  • Μπορεί το γκρέιπφρουτ να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου;

Παλιότερη έκθεση της ​American Heart Association υποδηλώνει ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ορισμένα φλαβονοειδή, ενώσεις που βρίσκονται στα εσπεριδοειδή, όπως το γκρέιπφρουτ, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μιας γυναίκας για εγκεφαλικό επεισόδιο. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε ακριβώς που οφείλεται αυτός ο συσχετισμός.

  • Μπορεί το γκρέιπφρουτ να προάγει τη λειτουργία του εγκεφάλου;

Υπάρχει κάποια πολλά υποσχόμενη έρευνα σχετικά με το ρόλο των φλαβονοειδών στην προώθηση των εγκεφαλικών λειτουργιών που σχετίζονται με τη μνήμη και τη γνώση, καθώς και την πρόληψη των νευροεκφυλιστικών καταστάσεων. Είναι ωστόσο πολύ νωρίς για να πούμε με ακρίβεια αν όντως το γκρέιπφρουτ έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία του εγκεφάλου.

  • Μπορεί το γκρέιπφρουτ να υποστηρίξει υγιή επίπεδα χοληστερόλης;

Υπήρξαν ορισμένες μελέτες  – σε ανθρώπους – που δεικνύουν τον ευεργετικό ρόλο της κατανάλωσης γκρέιπφρουτ, και συγκεκριμένα του κόκκινου γκρέιπφρουτ στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, ιδιαίτερα σε όσους πάσχουν από αθηροσκλήρωση – συσσώρευση λίπους μέσα στις αρτηρίες.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ