Εθνικό Ίδρυμα Υγείας: Οι ΗΠΑ «χάνουν χρόνο» εναντίον της παραλλαγής Delta, λέει ο επικεφαλής

Εθνικό Ίδρυμα Υγείας: Καθώς τα περιστατικά COVID-19 αυξάνονται ξανά σε σχεδόν όλες τις πολιτείες, αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας λένε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ξεπεράσουν τη μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα εμβολιάζοντας περισσότερα άτομα, σύμφωνα με το CNN. Τα μέσα ποσοστά εμβολιασμού συνεχίζουν να μειώνονται, ωστόσο τα ποσοστά των κρουσμάτων  αυξάνονται κατά τουλάχιστον 10% σε 47 πολιτείες.

Σε 35 πολιτείες, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 50% την τελευταία εβδομάδα.

Αφού έφτασε το χαμηλότερο των 11.000 ημερήσιων κρουσμάτων τον περασμένο μήνα, τα κρούσματα στις ΗΠΑ διπλασιάστηκαν τις τελευταίες 2 εβδομάδες, ανεβαίνοντας κατά μέσον όρο στις περίπου 25.000 νέες λοιμώξεις την ημέρα.

“Χάνουμε χρόνο εδώ”, δήλωσε στο CNN ο Francis Collins, MD, διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας.

Περίπου το 65% των Αμερικανών ηλικίας 12 ετών και άνω έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Τετάρτης των CDC

Περισσότερο από το 56% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Εκείνοι που εμβολιάζονται προστατεύονται σε μεγάλο βαθμό από τον κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Delta, είπε.

Το κλειδί είναι η λήψη εμβολίων σε όσους δεν έχουν λάβει ακόμη ένα εμβόλιο. “Η παραλλαγή Delta εξαπλώνεται, οι άνθρωποι πεθαίνουν”, είπε ο Collins.

“Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πράγματα να γίνουν πιο λογικά.” Η παραλλαγή Delta αντιπροσωπεύει τώρα περίπου το 58% των νέων κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα ABC News.

Για πρώτη φορά εντοπίστηκε στις ΗΠΑ τον Μάρτιο και τώρα αναφέρεται και στις 50 πολιτείες.

Η παραλλαγή Delta έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 111 χώρες και είναι πιθανό να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος παγκοσμίως τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το The Associated Press.

Τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται παγκοσμίως κατά περίπου 10% σε σχεδόν 3 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα.

Οι υψηλότεροι αριθμοί αναφέρονται στη Βραζιλία, την Ινδία, την Ινδονησία και τη Βρετανία.

Οι θάνατοι COVID-19 αυξήθηκαν επίσης παγκοσμίως την περασμένη εβδομάδα μετά από 9 συνεχόμενες εβδομάδες μείωσης, ανέφερε το AP. Περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι πέθαναν, δηλαδή αύξηση 3% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι μη εμβολιασμένοι Αμερικανοί πλήττονται περισσότερο από την τελευταία αύξηση των κρουσμάτων, δήλωσε ο Collins στο CNN.

Τώρα περισσότερο από το 99% των νοσοκομειακών ασθενών COVID-19 δεν έχουν εμβολιαστεί. Έχουν εμφανιστεί επίσης μεγάλες επιδημίες σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων του Αρκάνσας, της Λουιζιάνας, του είστε στο όριο για το εάν ο εμβολιασμός θα σας βοηθήσει, ακούστε αυτούς τους αριθμούς”, είπε

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ