Εμβολιασμοί Ανοσοκαταστολή: Η προ-πανδημική κανονικότητα είναι πολύ μακριά για τους ανοσοκατασταλμένους

Εμβολιασμοί Ανοσοκαταστολή: Αν και η διάθεση των εμβολίων COVID-19 επέτρεψε σε πολλούς Αμερικανούς να βρουν κάποια προ-πανδημική ομαλότητα, λίγα έχουν αλλάξει για τη Victoria Graham της Washington, DC, η οποία εξακολουθεί να επιδεικνύει την ίδια αυξημένη προσοχή που έκανε στις αρχές του 2020, επειδή είναι ανοσοκατεσταλμένη από ένα περίπλοκο ιατρικό ιστορικό που περιλαμβάνει το σύνδρομο Ehlers-Danlos.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει για όλους», λέει η Graham, 27 ετών. «Όσοι από εμάς είναι ανοσοκατεσταλμένοι είναι τόσο ευάλωτοι στην COVID.

Νομίζω ότι είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να καταλάβουν εάν είναι αρκετά τυχεροί για να έχουν ένα υγιές σώμα και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Απλώς εύχομαι περισσότεροι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν πόσοι εξακολουθούν να επηρεάζονται βαθιά από την απειλή αυτού του ιού.

Αλλά δυστυχώς, αισθάνεται ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι τώρα φωνάζουν με τις ενέργειές τους και δείχνουν ότι δεν νοιάζονται ή δεν σκέφτονται για τους κινδύνους που επιβάλλουν σε όσους από εμάς είναι ανοσοκατεσταλμένοι.

Είναι μια δύσκολη φάση της πανδημίας που πρέπει να ζήσουμε μοναχικά και απομονωμένα.

“Η Γκράχαμ λέει ότι έχει συναντηθεί με τα πάντα, από σύγχυση έως ενόχληση και απόλυτη οργή καθώς λαμβάνει μέτρα για να προστατευθεί. Εμβολιάστηκε, αλλά επειδή είναι ιατρικά περίπλοκη, ανοσοκατεσταλμένη και έχει ιστορικό ότι δεν παράγει αρκετή ανταπόκριση σε ορισμένα εμβόλια, οι γιατροί δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι το σώμα της έχει την ίδια αντίδραση στο εμβόλιο με ένα υγιές άτομο.

Τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα όπως το της Graham μπορεί επίσης να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο από πρωτοποριακές λοιμώξεις και την παραλλαγή Delta. Εάν αρρωστήσει, η περίπτωσή της θα μπορούσε να είναι πιο σοβαρή.

Οι γιατροί της Graham λένε ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, χρησιμοποιώντας κάθε προστασία, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου. Αυτό σημαίνει να περιορίζεται στο πού πηγαίνει, ποιος είναι γύρω, να φοράει πάντα μάσκα και να φορά μία σε πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους όταν δεν μπορεί να απομακρυνθεί φυσικά από τους ανθρώπους. Η Γκράχαμ λέει ότι δέχτηκε επίθεση προφορικά ενώ ψώνιζε σε μια υπαίθρια αγορά για τη λήψη αυτών των επιπλέον προφυλάξεων.

«Γιατί φοράς αυτή τη μάσκα; Πρέπει να την βγάλεις», μου είπε ο πωλητής με πολύ κατηγορητικό τόνο», θυμάται η Γκράχαμ.

«Ήμουν τρομαγμένη, αλλά η πρώτη μου τάση ήταν να τον προσπαθήσω και να τον εκπαιδεύσω, οπότε εξήγησα ότι είμαι χρόνια άρρωστη εδώ και 27 χρόνια και ο γιατρός μου λέει ότι πρέπει να το συνεχίσω για να προστατεύσω την υγεία μου. Άρχισε αμέσως να διαφωνεί μαζί

μου , [λέγοντας], “Ναι, είμαστε έξω. Δεν το χρειάζεστε. Δεν κάνει τίποτα ούτως ή άλλως.” ” “Συνέχισε,” λέει, “Δεν θα σταματούσε. Ήταν απλώς αδυσώπητος και συνέχισε να μου μιλάει σαν να με κατηγορούσε για κάτι λάθος. Ήταν απαίσιο και απάνθρωπο, και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν απλά να περπατήσω” Μακριά.”

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ