Καλοκαίρι 2021: Πώς θα προετοιμαστούμε καταλλήλως και εγκαίρως για τις φετινές διακοπές


Καθώς οδεύουμε όλο και πιο κοντά στην «καρδιά» του καλοκαιριού, οι πιο τυχεροί έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών τους διακοπών, οπότε πλέον περιμένουν απλώς να έρθει η ημέρα που θα βγουν σε άδεια.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, είμαστε και εμείς που συζητάμε ξανά και ξανά με την παρέα μας, προσπαθώντας να οργανωθούμε και να δώσουμε μία απάντηση σε καίρια ερωτήματα όπως «ενοικιαζόμενα δωμάτια ή κάμπινγκ», «Αιγαίο ή Ιόνιο», «island hopping ή road trip»;

Σε κάθε περίπτωση, οποία και αν είναι η σωστή απάντηση στα παραπάνω διλήμματα, το σίγουρο είναι πως όταν περιλαμβάνει τους δικούς μας ανθρώπους, δηλαδή τους ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας, χωρίς να ανησυχούμε ότι θα μας παρεξηγήσουν, τότε είναι βέβαιο πως οι καλοκαιρινές διακοπές θα μας μείνουν αξέχαστες.

Ακόμη και αν δεν καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε κατά γράμμα τα σχέδιά μας, ακόμα και αν τα πράγματα πάρουν μία απρόβλεπτη τροπή, εμείς δεν θα χάσουμε τη διάθεσή μας, ούτε θα αισθανθούμε πως χάσαμε τον χρόνο μας, γιατί θα έχουμε στο πλάι μας τα πρόσωπα που κάθε στιγμή μαζί τους, καλή ή λιγότερο καλή, έχει αξία και αποτελεί μία «πολύτιμη» και αναντικατάστατη εμπειρία, η οποία μας φέρνει πιο κοντά και κάνει τη σχέση μας πιο δυνατή.

Ωστόσο, επειδή τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές τις περιμέναμε όλοι όσο τίποτα άλλο, καλό θα ήταν να λάβουμε υπόψη μας ορισμένα ζητήματα, ώστε οι συνθήκες να μην σταθούν εμπόδιο στα όνειρα και τα σχέδια που έχουμε κάνει με τους δικούς μας ανθρώπους και να καταφέρουμε να απολαύσουμε την παρέα τους, συντροφιά με τις αγαπημένες μας γεύσεις και τη δροσιά της αγαπημένης μας μπύρας, στα πιο γραφικά ταβερνάκια δίπλα στο κύμα, σε εκείνα τα στέκια στα οποία λαχταρούσαμε εδώ και καιρό να επιστρέψουμε.

Η κράτηση με δυνατότητα ακύρωσης που μας οδηγεί στις πιο απίθανες ιστορίες

Ανεξάρτητα από τον προορισμό τον οποίο σκοπεύουμε να επισκεφθούμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, η εύρεση του ιδανικού καταλύματος είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουμε την οργάνωση του ταξιδιού. Ωστόσο, πριν βιαστούμε να κλείσουμε το ενοικιαζόμενο δωμάτιο που ανταποκρίνεται περισσότερο στα γούστα και τις ανάγκες μας, είναι σημαντικό να εξακριβώσουμε αν ο διαχειριστής του καταλύματος μας δίνει τη δυνατότητα να ακυρώσουμε την κράτησή μας, χωρίς μας χρεώσει. Ακριβώς επειδή το καλοκαίρι είναι μία εποχή που μας εμπνέει αυθορμητισμό, λιγότερο προγραμματισμό και αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, οι οποίες μας οδηγούν στις πιο απίθανες ιστορίες και σε αφηγήσεις που μας κάνουν να κλαίμε από τα γέλια στο τέλος της ημέρας, καλό θα ήταν να προχωρήσουμε στην κράτηση του καταλύματος, μόνο εφόσον δεν μας ζητείται κάποιο χρηματικό ποσό για την κράτηση σε πρώτο στάδιο.

Όταν η αγάπη για το καλό φαγητό γίνεται το κριτήριο για να επιλέξουμε προορισμό

Η επιλογή του καλοκαιρινού προορισμού στον οποίο θα απολαύσουμε τις διακοπές μας, δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ειδικότερα όταν το ταξίδι αφορά σε πάνω από δύο άτομα, τα οποία έχουν διαφορετικά γούστα και επιθυμίες. Κακά τα ψέματα, όμως! Όλοι ξέρουμε πως οι πιο ετερόκλητες παρέες είναι και οι πιο δεμένες, ενώ αν υπάρχει κάτι στο οποίο συμφωνούμε απόλυτα και μας φέρνει ακόμη πιο κοντά, είναι η αγάπη μας για το καλό φαγητό. Συνεπώς, αν αναλογιστούμε πως το ζητούμενο είναι να είμαστε συντροφιά με τους ανθρώπους που αγαπάμε περισσότερο στον κόσμο, ίσως τελικά να μην έχει τόση σημασία ο προορισμός, όσο το ταξίδι, η διαδρομή και οι… λαχταριστές γεύσεις που μας περιμένουν μόλις «πιάσουμε» λιμάνι. Διότι γνωρίζουμε πως αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε για να ζήσουμε ένα απολαυστικό και αξέχαστο καλοκαίρι, είναι μερικές παραδεισένιες «κρυφές» ακρογιαλιές, καλή διάθεση, μπόλικη όρεξη για εξερεύνηση, τη συντροφιά των δικών μας ανθρώπων και ένα τραπέζι γεμάτο νόστιμους μεζέδες και την ευκολόπιοτη, γεμάτη γεύση της μπύρας AΛΦΑ από 100% ελληνικό κριθάρι, δηλαδή την επιλογή που συνοδεύει και «απογειώνει» γευστικά κάθε μας στιγμή.

Ο «γραμματέας» της παρέα αναλαμβάνει το γραφειοκρατικό κομμάτι για όλους

Για να μην ανατραπούν τα σχέδιά μας την τελευταία στιγμή, δηλαδή την ώρα που θα είμαστε έτοιμοι να επιβιβαστούμε ομαδικώς στο καράβι για τον προορισμό των διακοπών μας, είναι απαραίτητο να έχουμε συγκεντρώσει εγκαίρως τα έγγραφα που απαιτούνται για να πραγματοποιήσουμε το ταξίδι μας. Επειδή οι υποδείξεις των αρχών σχετικά με τις εγχώριες μετακινήσεις είναι πολύ συγκεκριμένες, καλό θα ήταν να ενημερωθούμε από νωρίς για τα πιστοποιητικά και τις δηλώσεις που χρειάζεται να έχουμε μαζί μας, ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως και να μην «ναυαγήσουν» τα σχέδια των διακοπών μας. Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, καλό θα ήταν το γραφειοκρατικό κομμάτι των διακοπών να το αναλάβει το οργανωτικό «πνεύμα» ή ο άτυπος «γραμματέας» της παρέας, δηλαδή το πρόσωπο που θα φροντίσει να δημιουργήσει περισσότερα από ένα αντίγραφα του κάθε εγγράφου για κάθε μέλος της παρέας, ώστε να είναι όλοι καλυμμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως το βασικό ζητούμενο των φετινών διακοπών, είναι να καταφέρουμε να χαλαρώσουμε από την ένταση του προηγούμενου διαστήματος, να ξεκουραστούμε και να γυρίσουμε πίσω στις βάσεις μας με τις «μπαταρίες» μας γεμάτες. Και ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε κάτι τέτοιο, είναι να μοιραστούμε αυτή την καλοκαιρινή εμπειρία με ανθρώπους που μας κάνουν να αισθανόμαστε άνετα και μαζί τους, μπορούμε να είμαστε πραγματικά ο εαυτός μας. Διότι ακόμη και αν προκύψει κάποια αναποδιά στα σχέδιά μας, θα έχουμε στο πλευρό μας τα κατάλληλα πρόσωπα για να την αντιμετωπίσουμε, οπότε το πιο πιθανό είναι πως θα την ξεπεράσουμε με ευκολία, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια με την αγαπημένη μας μπύρα ΑΛΦΑ, στην υγεία των καλύτερων στιγμών που μας περιμένουν!

#StisStigmesMAs

#AlfaBeer


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ