Η ηλεκτρική Mustang έχει άρωμα… βενζίνης


Για όσους αναζητούν την αίσθηση οκτανίων σε μια Mustang Mach-E η Ford ανακοίνωσε το Mach-Eau.

 

Του Γιάννη Σκουφή

Ανάμεσα στις πολλές έρευνες που κάνουν οι εταιρείες υπάρχουν και μερικές πολύ περίεργες. Όπως μια πρόσφατη που έκανε η Ford και διαπίστωσε πως ένας στους πέντε οδηγούς συνειδητοποιεί πως όταν αγοράζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αρχίζει να ξεχνά την μυρωδιά της βενζίνης. Και το 70% από αυτούς κάποιες λίγες φορές τη… νοσταλγεί.

Τώρα, αν ανήκετε σε αυτό το ποσοστό και σκοπεύετε να αγοράσετε μια Mustang, αλλά θέλετε που και που να θυμάστε πως είναι η μυρωδιά της βενζίνης, η Ford Ευρώπης δίνει την λύση παρουσιάζοντας ένα άρωμα που ονομάζεται Mach-Eau.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, μιας και ούτε Πρωταπριλιά είναι, ούτε ξαφνικά οι άνθρωποι της Ford τρελάθηκαν και είπαν να βγάλουν στην αγορά ένα άρωμα… βενζίνης.

Προφανώς θέλησαν να τρολάρουν τα συμβατικά αυτοκίνητα μιας και το Mach-Eau παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood. Η Ford έχει ξεκινήσει μια άτυπη καμπάνια για τους μύθους που αφορούν τα EVs και την αποστειρωμένη οδηγικά αίσθηση που προσφέρουν.

Αξιοσημείωτο είναι πως το Mach-Eau δεν είναι ένα άρωμα της… πλάκας. Δημιουργήθηκε από ειδικούς όπως η Olfiction, που νωρίτερα εξέτασε τις χημικές ουσίες που εκπέμπονται από το εσωτερικό των αυτοκινήτων και από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης τους. Έτσι, στην σύνθεση του αρώματος περιλαμβάνονται χημικές ουσίες, όπως η βενζαλδεΰδη και παρακρεσόλη, οι οποίες στη συνέχεια αναμιγνύονται με μπλε τζίντζερ, λεβάντα, γεράνι και σανδαλόξυλο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ