Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Συναγερμός απο το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο αθλητικό χωριό

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο Ολυμπιακό χωριό είναι γεγονός.

Όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Τόκιο 2020 Τοσίρο Μούτο ένας φιλοξενούμενος στο ολυμπιακό χωριό μετά από έλεγχο διαγνώσθηκε θετικός.

Σύμφωνα με το ιατρικό απόρρητο δεν θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα και η καταγωγή του, ωστόσο όπως έγινε γνωστό δεν είναι Ιάπωνας. Όπως είναι φυσικό το θετικό κρούσμα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία για το αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ασφαλείς.

Ο Πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, έδειξε κατανόηση για τις ανησυχίες του κόσμου: «Κατανοώ ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ανησυχούν. Οι διοργανωτές πρέπει να προσπαθούν να ακολουθούν όλα τα μέτρα και να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει ότι οι Αγώνες δεν αποτελούν κίνδυνο».

Μέχρι στιγμής περισσότερα από 40 συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν διαγνωσθεί θετικοί. Οι διοργανωτές πάντως έχουν πάρει αυστηρά μέτρα και ένα από τα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης είναι τα καθημερινά τεστ που υποβάλλονται όλοι όσοι συμμετέχουν.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020, που αναβλήθηκαν για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας, διεξάγονται κυρίως χωρίς θεατές και υπό αυστηρούς κανόνες καραντίνας. Οι αθλητές αρχίζουν να καταφθάνουν πλέον μαζικά στους Αγώνες που διαρκούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου.

Οι Ιάπωνες παραμένουν διστακτικοί για τη διοργάνωση, εν μέσω της αναζωπύρωσης νέων μολύνσεων. Ανησυχούν ότι η εισροή ξένων επισκεπτών μπορεί να μετατρέψει τους Αγώνες σε εστία υπερ-μετάδοσης, που με τη σειρά της θα μπορούσε να ασκήσει περαιτέρω πίεση στο ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας της Ιαπωνίας.

Πριν από τρεις ημέρες, ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, είπε ότι οι «ασφαλείς» οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα είναι μια επίδειξη παγκόσμιας αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της πανδημίας – την ίδια ημέρα που οι μολύνσεις στην πόλη υποδοχής έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here