Χάρι-Μέγκαν: Θέλουν να βαφτιστεί η κόρη τους στο Ουίνδσορ παρουσία της Βασίλισσας Ελισάβετ


Ο Χάρι και ο Μέγκαν θα ήθελαν να βαφτιστει η μικρή Λίλιμπετ με κάθε… βασιλική επισημότητα στο Ουίνδσορ, μπροστά από την προγιαγιά της Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο δούκας του Σάσεξ μάλιστα φερεται να εξέφρασε την επιθυμία του αυτή, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Λονδίνο, για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Το ζεύγος Σάσεξ έχει εγκαταλείψει τους βασιλικούς ρόλους, εγκαινιάζοντας εδώ και μήνες μία καινούρια ζωή μακριά από το παλάτι στην ανωνυμία των ΗΠΑ.

Κατηγόρησε μάλιστα σε συνεντεύξεις του τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ότι μεταδίδουν «γενετικό πόνο» και έχουν ρατσιστική συμπεριφορά, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Παρ’όλα αυτά ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ «είναι προφανώς πρόθυμοι να προσκολληθούν στα προνόμια της ζωής που προσφέρει η βασιλική Οικογένεια» όπως γράφουν με νόημα οι βρεταικές ταμπλόιντ. Και αυτό γιατί θα ήθελαν πάση θυσία να βαφιστεί η κόρη τους με όλες τις σχετικές τιμές.

Το ζεύγος με έδρα την Καλιφόρνια λέγεται ότι ξεκαθάρισε τις προθέσεις του, κατά την επίσκεψη του Χάρι στη βρετανική πρωτεύουσα, νωρίτερα αυτό το μήνα. «Ο Χάρι είπε σε πολλούς ανθρώπους ότι θέλουν να βάφτισουν τη Λίλι στο Ουίδσορ, όπως είχε βαπτιστεί και ο αδερφός της», δήλωσε μία βασιλική πηγή.

Ο, Άρτσι, βαφτίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο εν μέσω μεγάλης μυστικότητας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου το 2019. Οι 25 προσκεκλημενοι –στους οποίους δεν συμπεριλαμβανόταν η βασίλισσα- έφτασαν διακριτικά στην τελετή, μέσω μιας πίσω εισόδου στον κήπο.

Αν και οι λεπτομέρειες για τους νονούς των βασιλικών μωρών ήταν πάντα δημόσιες στο παρελθόν, ο Χάρι και ο Μέγκαν αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν οποιαδήποτε ονόματα. Οι νονοί ανακοινώνονται παραδοσιακά εκ των προτέρων, συχνά το πρωί του βαπτίσματος – και συνήθως επιλέγονται παραδοσιακά ηλικιωμένοι συγγενείς.

Αν πράγματι γίνει η βάπτιση της «Λίλι» στο Λονδίνο θα είναι η πρώτη επίσκεψη της Mέγκαν στη Βρετανία από τότε που το ζευγάρι εγκατέλειψε πέρυσι. τα βασιλικά καθήκοντα.

Έξι εβδομάδες μετά τη γέννηση της Λίλιμπετ Νταϊάνα πάντως, το νέο μέλος της οικογένειας δεν έχει λάβει ακόμη την όγδοη θέση στη σειρά διαδοχής που θεωρητικά κατέχει, σύμφωνα με την επίσημη βασιλική ιστοσελίδα. Είναι κατανοητό ότι η λίστα δεν θα ενημερωθεί παρά μόνο μετά τη βάπτιση.

Η Λίλι θα εξοστρακίσει τον δεύτερο γιο της Βασίλισσας, τον Πρίγκιπα Ανδρέα, στην ένατη θέση και θα ενταχθεί στη λίστα αρκεί να μην βαφτιστεί Ρωμαιοκαθολική.

Παρόλο που η Mέγκαν παρακολούθησε ένα καθολικό γυμνάσιο, βαφτίστηκε και έγινε μέλος της Αγγλικανικής Εκκλησίας σε μια ιδιωτική τελετή που έγινε το 2018 στο Βασιλικό Παρεκκλήσι υπό τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ Justin Welby.

Ακολούθησε εν μέρει τα βήματα της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, η οποία βαφτίστηκε ως βρέφος, αλλά είχε μια ιδιωτική τελετή, μετά την επίσημη δέσμευσή της με τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ επέτρεψαν στα μέσα ενημέρωσης να καλύψουν κάθε βαπτίση των παιδιών τους, ενώ δημοσιοποίησαν οικογενειακές φωτογραφίες μετά από τις τελετές.

Δεν είναι σαφές πόσο ενθουσιώδης θα είναι η Βασιλική Οικογένεια με την επικείμενη βάπτιση της μικρής Λίλιμπετ -Νταϊάνα.

Οι γονείς της έχουν ήδη προκαλέσει μίνι «διπλωματικό επεισόδιο» με την επιλογή του ονόματός της. Ισχυρίστηκαν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι είχαν ζητήσει την άδεια της Βασίλισσας για να χρησιμοποιήσουν το «χαϊδευτικό» της.

Πηγές του παλατιού όμως ανέφεραν στη συνέχεια στο BBC ότι δεν είχε ζητηθεί τέτοια άδεια.

Το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου χτίστηκε από διαδοχικούς μονάρχες ξεκινώντας από τον Έδουάρδο τον Δ΄ το 1475 και ολοκληρώθηκε από τον Ερρίκο VIII το 1528.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ