Πώς η «πρωταθλήτρια στους εμβολιασμούς» Μύκονος μπήκε σε νέο lockdown – Τι ακολουθεί;


Πόσο απέχουν νέα lockdown -τύπου Μυκόνου- και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας;

Μαύρη ημέρα ξημέρωσε το Σάββατο 17/7 για την «πρωταθλήτρια των εμβολιασμών» -όπως την αποκαλούσαν μέχρι πριν λίγες ημέρες, Μύκονο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα στο νησί, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και απαγόρευση της μουσικής καθ’όλη τη διάρκεια του 24ωρου!

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι τις προηγούμενες εβδομάδες, τα στοιχεία του εμβολιασμού στη Μύκονο όχι μόνο ήταν θετικά, αλλά έβαζαν το νησί στην κορυφή της σχετικής λίστας, με ποσοστό εμβολιασμού άνω του 85%.

Συγκεκριμένα, στο νησί των Κυκλάδων είχε ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων και σειρά είχαν πάρει οι εποχικοί εργαζόμενοι που θα μείνουν στο νησί μέχρι και τον Οκτώβριο.

Οι εμβολιασμοί έγιναν, η κατάσταση δεν άλλαξε

Τις τελευταίες επτά ημέρες η κατάσταση στη Μύκονο παρουσίασε ανησυχητική εικόνα. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων τετραπλασιάστηκε μέσα σε μόλις μια εβδομάδα κι από 77 στις 7 Ιουλίου έφτασε στα 318, με αποτέλεσμα να έρθουν οι σημερινές ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Προάγγελος κι άλλων lockdown η Μύκονος;

Η Μύκονος δεν είναι αυτή τη στιγμή η μόνη περιοχή στη χώρα που έχει εντυπωσιακά ποσοστά εμβολιασμών αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας.

Το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Ίος βρίσκονται στα «κόκκινα» και είναι οι πέντε προορισμοί που έρχονται αντιμέτωποι με νέα μέτρα. Στο Ρέθυμνο έχει διπλασιαστεί και έφτασε τα 782 και στο Ηράκλειο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί. Στην Ίο τα ενεργά κρούσματα υπερπενταπλασιάστηκαν και στην Σαντορίνη έφτασαν τα 56, ενώ επταπλασιάστηκαν στην Πάρο.

Πόση ασφάλεια μπορούν να αισθάνονται πλέον ντόπιοι και τουρίστες αν σε ένα νησί με ποσοστό εμβολιασμών άνω του 85% τίθενται σε ισχύ νέα σκληρά μέτρα εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου; Πόση ασφάλεια μπορούν να αισθάνονται οι επιχειρηματίες άλλων νησιών που ενώ έχουν τηρήσει στο 100% τις υποχρεώσεις τους βλέπουν τη Μύκονο να «αιμορραγεί» με ένα lockdown που όπως λένε οι μαγαζάτορες δεν μπορούν να αντέξουν. Πόσο απέχουν νέα lockdown -τύπου Μυκόνου- και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας; Μάλλον όχι πολύ μακριά…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ